Tamzara Dokuması, Tarihi Mahallede Sergilendi - Son Dakika
Güncel

Tamzara Dokuması, Tarihi Mahallede Sergilendi

Tamzara Dokuması ürünler, 19. yüzyılda ilk dokumacılığının ortaya çıktığı tarihi Tamzara Mahallesi'nde sergilendiŞebinkarahisar Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğünce açılan Geleneksel Tamzara Dokuması kursunda kursiyerler tarafından üretilen ürünler görücüye çıktı.

03.06.2016 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tamzara Dokuması ürünler, 19. yüzyılda ilk dokumacılığının ortaya çıktığı tarihi Tamzara Mahallesi'nde sergilendi

Şebinkarahisar Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğünce açılan Geleneksel Tamzara Dokuması kursunda kursiyerler tarafından üretilen ürünler görücüye çıktı.

Serginin açılışında konuşan Şebinkarahisar Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, Tamzara Dokumasının anayurdu Tamzara Mahallesi'nde günümüzde de yaşatılıyor olması dolayısıyla mutlu olduklarını söyledi.

Yediden yetmişe mahalledeki herkesin geleneksel el sanatına yabancı olmadığına dikkati çeken Kaymakam Erdinç, "Tamzara Defilesi için yeni modeller oluşturulmuş. Şimdilik kurs olarak devam eden Tamzara Dokumacılığı, yakın zamanda ekonomik gelir getirecek kimliğini kazanmada büyük yol aldı, ilçe ve ülke için turizm adına da yüksek bir potansiyel yarattı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Belediye Başkanı Şahin Yılancı ise, tüm dokumaların her birinin ayrı bir sanat, ayrı bir tarih olduğunu belirtti.

Başkan Yılancı, "Özellikle fularların piyasa marka değeri çok artacak. Füme fulara değeri biçilmez. Bu kursun açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Serginin açılışına, Milli Eğitim Müdürü Oltan Balyemez, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sabri Çamcı ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tamzara Dokuması, Tarihi Mahallede Sergilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement