Tanal'ın Gündeminde Bu Kez Harran Üniversitesi Vardı - Son Dakika
Güncel

Tanal'ın Gündeminde Bu Kez Harran Üniversitesi Vardı

Tanal\'ın Gündeminde Bu Kez Harran Üniversitesi Vardı

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Şanlıurfa Harran Üniversitesi'nde yeni bir cemaat yapılanmasının olduğunu iddia ederek Başbakan Binali Yıldırım'a soru önergesi sundu.

25.10.2016 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Kanun Hükmünde Kararnamelerle boşaltılan kadrolara AK Parti hükümeti'nin yeni cemaatleri yerleştirdiğini iddia ederek Harran Üniversitesi'ni işaret etti. Üniversitede yeni bir cemaat yapılanmasının olduğunu iddia eden Vekil Tanal Başbakan Binali Yıldırım'a 8 maddelik soru önergesi sundu. Tanal, "Devletin tüm kurumlarında, hükümetin arka bahçesi olarak cemaat yapılanmalarına göz yuman AKP hükümeti; yol arkadaşı rant ortağı FETÖ/PDY 'nin çıkar çatışmasından ve devleti tümüyle ele geçirmek istemesinden dolayı kalkıştığı 15 Temmuz kanlı darbe girişimini çabuk unutmuşa benziyor. Bu çıkar çatışması ve kanlı darbe girişimi devlet yönetiminde, bürokraside liyakat esaslı atamaların ve görev dağılımının önemini gözler önüne sermesine rağmen, OHAL kapsamında çıkan Kanun Hükmünde Kararnamelerle boşaltılan kadrolara AKP hükümeti yeni bir arka bahçe yaratmak için diğer cemaatleri yerleştiriyor" dedi.

ÜNİVERSİTE MÜFLİS DURUMA DÜŞMÜŞ MÜDÜR?
Bu iddialar çerçevesinde konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan Tanal, Başbakan Yıldırım'a şu soruları yöneltti: 2015 yılında Şanlıurfa Harran Üniversitesi döner sermayesi zarar etmiş midir? Eğer etmiş ise zarar ne kadardır? 2015 yılında Şanlıurfa Harran Üniversitesinin zarar eden döner sermayesinden Üniversitesi Rektörüne ve personeline ek ödeme yapılması yasaya uygun mudur? 2015 yılında Şanlıurfa Harran Üniversitesinin piyasaya borcu var mıdır? Hakkında kaç icra takibi yapılmıştır? Yapılmış ise; icra dosya numaraları, alacak miktarları ve dosyaların alacaklıları kimlerdir? 2015 yılında Şanlıurfa Harran Üniversitesinin döner sermaye borçlarını ödeyemediği için hakkında aciz vesikası alınıp müflis durumuna düşürülmüş müdür? Şanlıurfa Harran Üniversitesi döner sermayesi 2015 yılında zarar etmiş ise, zarara rağmen kaç kişiye döner sermayeden ek ödeme yapılmıştır? Yapılan bu e ödemeler usulsüz ise hakkında tarafınızdan ne tür bir işlem yapılmıştır ya da ne tür bir işlem yapmayı düşünüyorsunuz? 2015 yılında Şanlıurfa Harran Üniversitesi Rektörü döner sermayeden ek ödeme almış mıdır? Bu ödemelerin yapılmasıyla Harran Üniversitesi döner sermayesi 2015 yılında zarar etmişse, bu ödemelerin yapılması yasaya uygun mudur? Şanlıurfa Harran Üniversitesinde Cemaatler Koalisyonunun kurulduğuna ilişkin haberler basında çıkmaktadır. Bu cemaatler hangileridir? Cemaat örgütleri maddi hukuk devleti ile bağdaşır mı? Şanlıurfa Harran Üniversitesinde liyakat esası yerine cemaat referansı alınarak tayin, terfi, atama yapılmakta mıdır? Şanlıurfa Harran Üniversitesi Rektörü göreve geldikten sonra bazı kadrolarda yaptığı görevlendirmelerdeki kişilerin FETÖ Terör Örgütleri bağlantısı olup olmadığını araştırmış mıdır? Elde edilen bulgular karşısında ne tür bir işlem yapılmıştır?" (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Tanal'ın Gündeminde Bu Kez Harran Üniversitesi Vardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement