Tanap'a 3 Milyar Dolarlık Kredi Bu Yaz Karar Bağlanacak - Son Dakika
Sektörel

Tanap'a 3 Milyar Dolarlık Kredi Bu Yaz Karar Bağlanacak

Avrupa'nın doğalgaz arz güvenliğine önemli katkı sağlayacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesine (TANAP) 3 önemli uluslararası kuruluşun sağlamayı planladığı toplam 3 milyar 120 milyon dolarlık proje kredisinin, bu yaz aylarından itibaren karara bağlanması bekleniyor.

28.04.2016 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa'nın doğalgaz arz güvenliğine önemli katkı sağlayacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesine (TANAP) 3 önemli uluslararası kuruluşun sağlamayı planladığı toplam 3 milyar 120 milyon dolarlık proje kredisinin, bu yaz aylarından itibaren karara bağlanması bekleniyor.

Edinilen bilgiye göre, Azerbaycan'dan Avrupa'ya doğalgaz taşıyacak olan, Türkiye'nin arz güvenliği açısından da kritik öneme sahip bulunan TANAP'a verilmesi planlanan 1 milyar dolarlık kredinin onaylanması için Dünya Bankası yönetimi, 7 Temmuz'da bir araya gelecek.

Dünya Bankası yetkilileri, bankanın 11 Ocak 2016 tarihli "Birleşik Proje Bilgi Belgesi"ne işaret ederek, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) 1 milyar dolarlık krediyi alabilmesi için öncelikle üst yönetimin onayının gerektiğini belirtti.

Birleşik Proje Bilgi Belgesi'nde, Avrupa Yatırım Bankası'nın TANAP için 1 milyar 120 milyon dolar kaynak ayırdığı kaydediliyor. Belgede Uluslararası Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Bankası'nın da proje için 1 milyar dolar kredi verebileceği bilgisi yer alıyor. Söz konusu bu iki destek konusunda kesin takvim verilmezken, Dünya Bankası'nın kararı doğrultusunda yılın ikinci yarısında netlik kazanması öngörülüyor.

Kaynak: enerjienstitusu.com

Son Dakika Sektörel Tanap'a 3 Milyar Dolarlık Kredi Bu Yaz Karar Bağlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TÜRSAB, Turizm Haftası kapsamında gençlerin sektördeki rolünü güçlendirmek için etkinlik düzenledi
    14:53 TÜRSAB, Turizm Haftası kapsamında gençlerin sektördeki rolünü güçlendirmek için etkinlik düzenledi

    Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından Turizm Haftası kapsamında gençlerin sektördeki rolünü güçlendirmek ve genç istihdamı artırmak amacıyla Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde "Turizm Buluşması" etkinliği düzenlendi.

  • Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı Yarın Açılıyor
    13:34 Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı Yarın Açılıyor

    Bu yıl 29’uncusu düzenlenecek Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, yarın Fuar İzmir’de düzenlenecek törenle kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Türk doğal taşının dünyaya açılan kapısı olan Marble İzmir, 17-20 Nisan 2024 tarihlerinde sektörü bir araya getiriyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Marble İzmir’e 29’uncu kez ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıkları belirterek, “Fuarımızı her yıl biraz daha büyütecek, doğal taş sektörünün geleceğine İzmir’den yön vereceğiz” dedi.

  • Azerbaycan'da Insurtech Zirvesi düzenlendi
    12:49 Azerbaycan'da Insurtech Zirvesi düzenlendi

    Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Azerbaycanlı ve Türk sigortacıların katılımıyla düzenlenen Insurtech Zirvesi'ne Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanı Reşat Nebiyev, Azerbaycan Merkez Bankası Başkanı Taleh Kazımov ve iki ülkenin sigorta şirketlerinin yetkilileri katıldı. Etkinlikte, finans ve sigorta sektörlerinde dijital transformasyonun önemi vurgulandı ve Türkiye'nin sigorta sektöründeki tecrübesinin Azerbaycan'a katkı sağlayacağı belirtildi.

  • Türkiye'nin maden ihracatı arttı, ancak doğal taş ve endüstriyel madenlerde sıkıntılar devam ediyor
    15 Nis Türkiye'nin maden ihracatı arttı, ancak doğal taş ve endüstriyel madenlerde sıkıntılar devam ediyor

    Eskişehir Madencilik Kümesi Başkanı ve İstanbul Maden İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Üye Metin Çekiç, Türkiye'nin maden ihracatının arttığını ancak doğal taş ve endüstriyel madenlerde sıkıntıların devam ettiğini belirtti. İlk çeyrekte Türkiye'nin maden ihracatı geçen yıla göre yüzde 6,35 artarak 1 milyar 400 milyon dolara yükseldi. Metalik cevherler ihracatında ise yüzde 25'lik bir artış görüldü. Çin, en çok ihracat yapılan ülke oldu.

  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi Hububat Sektörü İhracatını Artırdı
    15 Nis Güneydoğu Anadolu Bölgesi Hububat Sektörü İhracatını Artırdı

    Güneydoğu Anadolu bölgesindeki hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü, ilk çeyrekte ihracatını yüzde 10 artırarak 836,5 milyon dolara çıkardı. Makarna ihracatı ilk sırada yer alırken, tatlı bisküvi-gofretlerde yüzde 35, kakaolu mamullerde yüzde 45 artış yaşandı. Şekerleme ihracatı ise yüzde 120 arttı. Irak'a getirilen kısıtlamaların etkisiyle ticaret potansiyeli engelleniyor.

  • Hong Kong, Spot Bitcoin ve Ether Borsa Yatırım Fonlarına Onay Verdi
    15 Nis Hong Kong, Spot Bitcoin ve Ether Borsa Yatırım Fonlarına Onay Verdi

    Hong Kong, bölge içinde ilk kez spot Bitcoin ve Ether borsa yatırım fonları (ETF) onayları alarak kripto para dünyasında öne çıkmaya devam ediyor. Bu gelişme, Hong Kong'un bölgesel bir kripto merkezi olarak konumunu güçlendirirken, yerel ve global yatırımcılara yeni kapılar açmayı vaat ediyor.

  • 2024 Yılı İş Cinayetleri Raporu Açıklandı
    14 Nis 2024 Yılı İş Cinayetleri Raporu Açıklandı

    İşçi Sağlığı ve İşçi Güvenliği (İSİG) Meclisi, 2024 yılının ilk üç ayını kapsayan İş Cinayetleri Raporu'nu açıkladı. Rapora göre ocak ayında 161, şubatta 149 ve martta 115 olmak üzere üç ayda en az 425 işçi cinayetinde hayatını kaybetti. Raporda, en çok iş cinayetinin yaşandığı il İstanbul olarak belirtildi. 70 işçinin hayatını kaybettiği İstanbul'u 33 işçi ölümü ile İzmir, 20 işçi ölümü ile Konya, 18'er işçi ölümü ile Bursa, Gaziantep ve Şanlıurfa takip etti. Ölen işçilerin 13'ü kadın, 16'sı çocuk ve dokuzu mülteci-göçmen işçilerden oluşuyor. Raporda en çok iş cinayetinin yaşandığı sektörün 105 ölüm ile inşaat, yol işkolu olduğu bilgisi verilirken; taşımacılıkta 58, tarım, orman işkolunda 39, metal işkolunda 31, konaklama işkolunda 27 işçinin hayatını kaybettiği belirtildi. Hazırlanan raporda son 3 ayda en az 14 motokuryenin çalışırken hayatını kaybettiği, onlarca motokuryenin de iş kazası sonucu yaralandığı kaydedildi. Son 3 ayda yaşanan iş cinayetleri incelendiğinde sektörel açıdan en fazla ölüm 177 işçininin ölümüyle sanayi sektörü olurken, bunu sırasıyla 105 işçinin ölümüyle inşaat sektörü ve 105 işçinin ölümüyle hizmet sektörü takip etti. Ayrıca son 3 ayda 14 yaş ve altı 4 çocuk, 15-17 yaş aralığında 12 genç/çocuk ve 18-25 yaş aralığında 57 genç işçi hayatını kaybetti.

  • Sakarya, Türkiye'nin Otomotiv İhracatında Başı Çeken İllerden
    14 Nis Sakarya, Türkiye'nin Otomotiv İhracatında Başı Çeken İllerden

    Sakarya, yılın ilk çeyreğinde 1 milyar 336 milyon 256 bin dolarlık otomotiv ihracatı yaparak Türkiye'nin otomotiv ihracatında önde gelen iller arasında yer aldı. Sakarya, sektörel bazda en çok dış satışı otomotiv alanında gerçekleştirdi. Fransa, Sakarya'dan en fazla ihracat yapılan ülke oldu.

  • Erzurum'da 16 sektör ihracat yaptı
    14 Nis Erzurum'da 16 sektör ihracat yaptı

    Erzurum'dan bu yılın Mart ayında 16, 2024 yılının 3 aylık döneminde 18 sektör ihracat kaydetti. 2023'e göre 15 sektörün ihracatı artarken 3 sektörde düşüş görüldü. En yüksek değerde ihracat yapan 5 sektör Kimyevi Maddeler ve Mamulleri, Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri, Demir ve Demir Dışı Metaller, Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünleri ve Elektrik ve Elektronik grubu oldu.

  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: 2023-2024 balıkçılık av sezonu bereketli geçti
    14 Nis Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: 2023-2024 balıkçılık av sezonu bereketli geçti

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2023-2024 balıkçılık av sezonunun başta hamsi olmak üzere birçok türün avcılığı açısından bereketli geçtiğini bildirdi. Sezonun sona ermesiyle birlikte denizlerdeki av yasağı başlayacak ve küçük ölçekli balıkçılar bu yasaktan muaf olacak. Bakan Yumaklı, yeni sezonda yeni kuralların uygulanacağını da belirtti.

  • Ulaştırma Bakanı: Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi 330 Bin Zararlı Bağlantıyı Engelledi
    13 Nis Ulaştırma Bakanı: Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi 330 Bin Zararlı Bağlantıyı Engelledi

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin siber olaylara müdahalede çok iyi bir konumda olduğunu belirterek, 2014 yılında kurulan Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezinin (USOM) bugüne kadar 330 binin üzerinde zararlı bağlantı tespit ettiğini ve bunlara erişimi...

  • Bakan Uraloğlu:
    13 Nis Bakan Uraloğlu: "330 binin üzerinde zararlı bağlantı engellendi"

    Bakan Uraloğlu: "330 binin üzerinde zararlı bağlantı engellendi" "7 bin 750 siber güvenlik uzmanı ülkemizin siber sahasını koruyor" "2023 yılında 105 bin zararlı bağlantı engellendi" Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, oltalama, bankacılık oltalama, zararlı yazılım ve siber...


Advertisement