Taner Yıldız: En Yerli Kaynak Enerji Tasarrufu - Son Dakika
Güncel

Taner Yıldız: En Yerli Kaynak Enerji Tasarrufu

Taner Yıldız: En Yerli Kaynak Enerji Tasarrufu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye'nin en yerli enerji kaynağı, kesinlikle enerji tasarrufundan elde edilecek kaynaktır." dedi.

19.03.2014 14:10  Güncelleme: 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, " Türkiye'nin en yerli enerji kaynağı, kesinlikle enerji tasarrufundan elde edilecek kaynaktır" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Manisa'nın Soma ilçesinde Bölge Isıtma Sistemleri Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Törene ayrıca Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Bahadır Tunaboylu, Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Mustafa Aktaş, AK Parti Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ve vatandaşlar katıldı. Soma Bölge Isıtma Sistemiyle ilgili bilgi veren Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, şöyle konuştu: "Isı dağıtım merkezi termik santrallerin atık ısılarının değerlendirilerek şehirlerin ısınmasını hedefleyen projedir. Soma termik santralden alınan atık ısıları Soma'da bulunan 8 bin 100 konutu ısıtmak için yatırımlara başladık. 14 milyon liralık yatırım yaptık. Birinci yıl iki bin konutu ikinci yılın sonunda da 8 bin 100 konutu bu sistemle ısıtmayı hedefliyoruz."

"EN YERLİ KAYNAK ENERJİ TASARRUFU"

Bakan Yıldız da, "Saf kelimesini doğru kullanırsanız tasarruf, yanlış kullanırsanız israf olur. Bu gün Türkiye'nin en yerli enerji kaynağı kesinlikle enerji tasarrufundan elde edilecek kaynaktır" dedi. 15 milyar liralık tasarruf edebileceğimiz bir işlemden bahsettiklerini anlatan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "15 milyar liralık yılda tasarruf etme imkanımız var. Bu tesis bizim en önemli tasarruf kalemlerimizden biridir. Doğalgazın kullanımından daha temiz daha ucuz bir ısıtma enerjisini Soma Belediyemiz bütün sakinlerine bunu götürecek. 8 bin konutun enerjisini buradan sağlayabileceğiz. Normalde vatandaşımızdan bu hizmet karşılığında aldığı para harcadığının 3'te 1'i. Yani bu yatırımı sübvanse edecek."

"YÜZDE 50 OY ALDIK YÜZDE 100 HİZMET ETTİK"

AK Parti olarak belediyecilikte ayrım yapmadıkları vurgusunu yapan Bakan Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: "12 yıldır biz belediyelerimizde ayrımcılık yapmadık. Biz vatandaşımızın yüzde 50'sinden oy aldık ancak hizmeti yüzde 100'üne götürdük. Tabi ki böyle yapmalıydık. İnşallah burada da devam edeceğiz. Herkesin seçim ortamında partileri ve tercihleri farklı olabilir. Bizden alacağı hizmet yine aynı olacaktır."

Soma'da yeni bulunan kömür rezervleri olduğunu anlatan Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: "Buradaki işbirliği çok önemli ve geniş çaplı bir işbirliğidir. MTA kömürü buluyor TKİ'ye devrediyor. TKİ onu işletiyor. Yeni kömür alanları tespit ediliyor. 205 milyon ton bizim iktidarımızdan önceye göre daha fazla rezerv elde ettiğimiz bir Soma'dan bahsediyoruz. Nakliyecilerimiz için, bin kamyon çalışıyor. Bin aile demek. Burada işçi kardeşlerim memur kardeşlerim mühendis arkadaşlarım çalışıyor. Bu bir istihdam demek. 14 termik santralimizin en önemlilerinden bir tanesidir Soma'daki." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Taner Yıldız: En Yerli Kaynak Enerji Tasarrufu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement