Taner Yıldız: Rusya'dan Gelen Gaz Miktarı Düştü - Son Dakika
Güncel

Taner Yıldız: Rusya'dan Gelen Gaz Miktarı Düştü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rus doğalgazının günlük 42 milyon metreküpten, 26-28 milyon metreküp seviyesine kadar düştüğünü söyledi.

26.11.2014 23:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin batı hattı üzerinden aldığı Rus doğalgazının günlük 42 milyon metreküpten, 26-28 milyon metreküp seviyesine kadar düştüğünü belirterek, Gazprom'dan bu miktarın anlaşmadaki seviyeye çekilmesini istediğini söyledi.

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Türkiye-Rusya Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 13. Dönem Toplantısı'nı değerlendiren Yıldız, "toplantının son derece faydalı, başarılı ve verimli geçtiğini" ifade etti.

"3 HAFTADIR GAZ GELİŞİ DÜŞTÜ"

Yıldız, Rusya'dan Türkiye'ye gelen doğalgaz seviyesinde azalma olduğu yönündeki soruya "Batı hattından günlük 42 milyon yerine, 26-28 milyon metreküp seviyesinde gaz alıyoruz. Bu bizim için iyi bir şey değil. Sorun 3 haftadan bu yana böyle devam ediyor. Ümidim ve inancım Gazprom'un bunu kısa zamanda telafi edeceği yönündedir. Biz isteklerimizi kendilerine ilettik. Gazın miktarı en az kontrakt miktarı kadar olmalıdır" karşılığını verdi.

Mavi Akım boru hattından gelen doğalgazda sorun yaşanmadığını kaydeden Yıldız, "Gazprom, dünyanın en büyük doğalgaz firmalarından, verdikleri taahhüdü yerine getireceklerini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"SORUN TEKNİK NEDENLER"

Yıldız, kış aylarının yaklaşmasıyla ihtiyaçların en üst seviyeye ulaşacağı bir noktaya doğru gidildiğine vurgu yaparak, sorunun Gazprom'un kendi depolamaları ve ihtiyaçlarıyla alakalı teknik bir nedenden kaynaklandığını ifade etti.

Ocak 2015 itibarıyla fiyat revizyonu hakkına sahip her iki tarafın da bu hakkını kullanmak isteyeceğini aktaran Yıldız, "Bu manada olumlu bir görüşme geçti. Türkiye'nin öyle coğrafi bölgeleri var ki kışın kullandığı gaz yazın kullandığının 22 katı. Bu nedenle kış aylarındaki ihtiyacın zamanında karşılanması lazım" diye konuştu.

Taner Yıldız: Rusya\'dan Gelen Gaz Miktarı Düştü
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Taner Yıldız: Rusya'dan Gelen Gaz Miktarı Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • karabiber: Tamam ayvayı yedik bu zam demek bahane bulacaklar ya 9 0 Yanıtla
  • bgm...: Gaz vermiyor diye zam yapmaya kılıf uydurmayın da.ayrıca yazın kuraklık kışın gaz yok! Teranesinden bıktık! Sarayı nasıl ısıtıcaksınız ki! Doğalgaz zı halka yeterince vermek zorundasınız! 6 0 Yanıtla
  • serkan: zam zam KDV ÖTV ögv aksaray vergisi soyup soğana cevirdiniz insanı. Padisahim çok yaşa 6 0 Yanıtla
  • Voyagercarrabien@yahoo. com: Ben sayin bakani ilk defa dinledim ... Hatta maden faciasi esnasimda bile ofkeli oldugum icin kendisini dinlememistim ... Cok samimi ve icten demec veriyor.. Guven veriyor ... Kendisine muaffakiyetler dilerim, tum samimiyetim ile ... Ozellikle is uretmek konusunda...Allah yardimciniz olsun Hic bir Turk cocugu , gurbete dusmesin Ve bir de gurbette , her firsatta , bizim ulkemiz buralardan daha guzel , daha guclu ,cook daha OZGUR diye gururlanan Turkler var, ozelliklede onlar icin muaffak Olun Cunku bizlerin , gavura ilk firsatini verenler , yine sizlerin camiasinda kolaylikla yer bulabile bilen ummetciler ve pensilvanyanlar ... Lutfen elini den gelen in en iyisini yapin ... ... Yoksa , bu gun tek Turk siz siniz sanki diyen “multi-culture “ dernegi uyelerinin onunu alamayiz, ilk diyecekleri ne oldu Turk tunuz hani , gidinde kurtarin memleketi diyecek olanlarda ilk onlardir... Yorum : Grup ANKA 0 5 Yanıtla
  • Öztürk can: Konuşması güven veriyor da, iş memura işçiye gelince adam gibi Zammı vermiyorlar. Nükleer santral diye tutturan şahıs biraz da doğal kaynakları kullanmayı Öğrenelim desen. 4 0 Yanıtla
  • aliveli: kesin hesabi odememislerdir, . . . . . . . . 3 0 Yanıtla
  • Ali AKP: Gerizekalılar 1 1 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement