Tanesi 20 Lira Olan Palamuda Alıcı Çıkmadı - Son Dakika
Güncel

Tanesi 20 Lira Olan Palamuda Alıcı Çıkmadı

Sinop'da denize açılan balıkçılar tarafından avlanan palamuda, fiyatının yüksek olması nedeniyle alıcı çıkmadı.

14.11.2015 15:18  Güncelleme: 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop'da denize açılan balıkçılar tarafından avlanan palamuda, fiyatının yüksek olması nedeniyle alıcı çıkmadı. Kastamonu-Sinop Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece denize açılan kıyı balıkçıları tarafından 110 kasa palamut avlandığını söyledi. Son günlerde Karadeniz'de yaşanan kötü hava koşullarının ardından palamut bereketi yaşandığına dikkati çeken Bayrak, "İki üç gündür fırtına nedeniyle kıyı balıkçılarımız denize açılamıyordu. Fırtının durmasıyla denize açılan balıkçılarımız 110 kasa civarında palamutla limana döndü" dedi.

Bayrak, bu yıl geçmiş yıllara oranla palamudun az miktarda avlandığına işaret ederek, şöyle konuştu; "Palamudun az olması fiyatlara yansıdı. Kooperatifimizde açık artırma usulü ile yapılan satışta palamudun toptan tane fiyatı 20 lira olarak belirlendi. Fiyat bu kadar yüksek olduğu için Sinop'ta balıkçılarımızdan alıcı bulamadık. O nedenle balıkları il dışına göndererek değerlendireceğiz. Büyük ihtimalle de İstanbul'a gidecek. Çünkü orada alıcı bulmak daha kolay."

Bayrak, Sinop'taki balık satışı yapan işletmelere de hak verdiklerini dile getirerek, "20 liraya aldıkları palamudu tezgahta en az 25 lira gibi bir fiyattan satmak durumunda kalacaklardı. Sinop gibi bir şehirde bu rakam çok yüksek" diye konuştu.

Tanesi 20 Lira Olan Palamuda Alıcı Çıkmadı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tanesi 20 Lira Olan Palamuda Alıcı Çıkmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement