Tanıtım Var Fuar Alanı Yok! - Son Dakika
Güncel

Tanıtım Var Fuar Alanı Yok!

Tanıtım Var Fuar Alanı Yok!

Türkiye'nin tarım üssü Şanlıurfa'da hala bir fuar alanının olmayışı, bölgedeki iş adamlarının tepkisini çekiyor.

28.11.2014 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl tarım gıda fuarı ile yapı ve dekorasyon fuarına Mart ayında ev sahipliği yapacak olan Urfa'da sivil toplum kuruşları ve odalar tanıtımlarını yaptı ancak hala Urfa'da bir fuar alanı yok.

Mart 2015'te tarım gıda fuarı ile yapı inşaat ve dekorasyon fuarı için tanıtım toplantısı yapıldı. Nevali Otel'de gerçekleştirilen tanıtım toplantısına ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Sade, ASKON Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, TMMOB Ziraat Mühendisleri Şanlıurfa Odası Başkanı Ali Rıza Öztürkmen ile diğer oda temsilcileri katıldı.

Yapılacak olan fuarlarla ilgili tanıtım toplantısında konuşan Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin fuar için destek veren odalara ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti. Ertekin, "Herkes Urfa'daki gelişmeyi taktir ediyor ama bu gelişmeler bizim için yeterli değil. İnşallah hep birlikte bunlara daha ilerilere taşıyacağız. Fuarlar bizler için çok önemli. Bizim tarım potansiyelimiz herkesin malumu. Bunu daha ileriye götürebilmek için hem üreticilerimiz gelişmelerden haberdar olması hem de üretimle uğraşan firmaların da gelip burada ürünlerini tanıtması lazım. İnşaat alanında firmalarımız gelişiyor. Özellikle Irak'a iş yapmaya başladılar. Onlar da inşallah kendilerini tanıtacaklar. Biz inşallah bu fuarın diğerlerinden daha iyi olacağını bekliyoruz" diye konuştu. Fuar alanıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Ertekin, arsa bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarını sözlerine ekledi.

SADE: KONU URFA OLUNCA HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYUYOR

TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Sade ise Urfa'nın sahipsiz olmadığını söyledi. Sade, "Demek ki, konu Urfa olunca herkes elini taşın altına atıyormuş. Sağ olsunlar ilçelerden STK'lar da aramızdalar. Herkes burada, bu da bizim Urfa'nın derdiyle dertlendiğimizi gösteriyor. Demek ki, Urfa'nın derdiyle dertlenecek sivil toplum kuruluşları vardır. Hep derler ya, Urfa'da sivil toplum kuruluşları bir araya gelmiyor. Biz 2012'de Urfa'da neden fuar olmasın diye yola çıktık. Biz ne kadar yola çıktık dediysek de en büyük destekçimiz ticaret odası başkanımız ve Start Fuarcılığımızın sahibi Musa Bey'dir" diye konuştu.

'FİRMALAR BAYİLERİYLE KATILIYOR'

Start Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Musa Öztürk ise, fuar alanı kurmanın külfetli bir iş olduğunu kaydetti. Öztürk, "Tarımda da, inşaat alanında da Türkiye genelinde duyurularımızı yapıyoruz. Sektörün tamamına ulaşmaya çalışıyoruz. Urfa'ya gelmek isteyen, burada Pazar oluşturmak isteyen, bayilik vermek isteyen sektörün tüm temsilcilerine ulaşıyoruz bu anlamda. Biz fuar alanı olmayan bir mekanı fuar alanı haline getirmeye çalışıyoruz. Olayın fiziki sıkıntılarından kaynaklanan sorunlarımız oluyor. Türkiye'de fuara katılacak firmalar profesyonel fuar kompleksi arar. Çünkü kendilerini çok iyi bir mekanda sunmak isterler. Maalesef burada profesyonel bir fuar kompleksimiz olmadığı için firmalar bayi kanalıyla katılmayı tercih ediyor fuara. Yani kendisi merkezden gelip burada stant açmıyor. Yüzde 80 buradaki veya bölgedeki bayisini yönlendiriyor fuarlara. Firmaların ana merkezden fuarlara katılması daha şık, daha yakışık hale getiriyor, bunu henüz yakalayamadık" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Tanıtım Var Fuar Alanı Yok! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement