Tanrıkulu: Başbakan'ın Dink Cinayetini Kişisel Husumete İndirgeme Çabası Kasıtlıdır - Son Dakika
Güncel

Tanrıkulu: Başbakan'ın Dink Cinayetini Kişisel Husumete İndirgeme Çabası Kasıtlıdır

Tanrıkulu: Başbakan\'ın Dink Cinayetini Kişisel Husumete İndirgeme Çabası Kasıtlıdır

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hrant Dink cinayetiyle ilgili yaptığı son açıklamayı hatırlatarak, "Cinayetin, Dink'in yazılarını, düşüncelerini kabullenmeyenler tarafından işlendiğini ileri sürmek, sorumluları korumaktır.

29.07.2014 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hrant Dink cinayetiyle ilgili yaptığı son açıklamayı hatırlatarak, "Cinayetin, Dink'in yazılarını, düşüncelerini kabullenmeyenler tarafından işlendiğini ileri sürmek, sorumluları korumaktır. Tayyip Erdoğan'ın Dink cinayetini kişisel husumete indirgeme çabası kasıtlıdır"dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti sonrasında uçakta gazetecilere Hrant Dink cinayeti ile ilgili yaptığı değerlendirmeler ile ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan'ın açıklamalarının olayın üstünü örtmeye yönelik olduğunu söyledi. Tanrıkulu, Başbakan'ın söz konusu cinayetin 'kişiselleştirilmiş' bir dava olduğunu öne sürdüğünü, cinayetin, Dink'in yazılarını, düşüncelerini kabullenmeyenler tarafından işlendiğini ileri sürmenin, sorumluları korumak olduğunu ifade etti.

"BAŞBAKAN'IN DİNK CİNAYETİNİ KİŞİSEL HUSUMETE İNDİRME ÇABASI KASITLIDIR"

Hrant Dink cinayetinin tüm dünyada yankı bulmuş olan en sarsıcı siyasi cinayetlerden biri olduğunu, Dink cinayetinde farklı kesimlerin parmağı olduğu, sorumluların ve ihmalkarların bizzat AK Parti iktidarı tarafından korunup ödüllendirildiğinin açık olduğunu ileri süren Sezgin Tanrıkulu, açıklamasında şöyle dedi:

"Tayyip Erdoğan'ın Dink cinayetini kişisel husumete indirgeme çabası kasıtlıdır. Her ne kadar cinayetin bazı failleri yakalanıp yargılanmış olsa da Dink davasında esas aktörler başından itibaren yargıdan kaçırılmıştır. Esas aktörlerin yargıdan kaçırılması için uydurulan kılıf da cinayetin kişisel bir husumetle işlendiği iddiasıdır. Dink davası şahsi değil, organize ve siyasi bir cinayettir. Tayyip Erdoğan da bu organizasyonda yer alan aktörleri bilmektedir. Hatırlanacağı gibi Dink'in öldürülmesinden saatler sonra, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da benzer bir açıklamada bulunarak sorumluları gizlemeye çalışmıştı. Acaba o zaman Cerrah'ın çok tepki toplayan açıklamasının arkasında da Tayyip Erdoğan mı bulunmaktadır? Merak ediyoruz; Erdoğan'ın bazı emniyet mensuplarına yönelik operasyon sürecinde Dink davasıyla ilgili böyle bir açıklama yapmasının arkasında nasıl bir telaş yatmaktadır? Bu soruların yanıtları er veya geç ortaya çıkacağı gibi, Dink davasında da esas sorumlular ve organizatörler ve onları koruyanlar mutlaka yargı önünde hesap verecektir."

BAŞBAKAN NE DEMİŞTİ ?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır mitingi sonrasında uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, Hrant Dink cinayeti için, "Hrant Dink davası bence kişiselleştirilmiş davadır. Dink'in yazılarını, onun düşünce dünyasını kabullenmemek gibi bir nedenle yapılmıştır. Paralel yapı meselesinde ise devleti ele geçirme, ulusal güvenliği tehdit gibi büyük bir  amaç var. Dink'in bu amacı gerçekleştirmelerini kolaylaştıracak devlette bir konumu yoktu ki. Bu teoriler paralel yapıyla mücadelenin hedefini saptırmadır. Mesela bu yapının parasal boyutu var" demişti. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tanrıkulu: Başbakan'ın Dink Cinayetini Kişisel Husumete İndirgeme Çabası Kasıtlıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement