Tanrıkulu: Muhalefet Dışlanarak Barış Olmaz - Son Dakika
Güncel

Tanrıkulu: Muhalefet Dışlanarak Barış Olmaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Kürt meselesi AKP'nin elinde rehin olmuştur. demokrasi ile sigortalamalıyız. Diğer siyasi partiler dışlanmamalıdır" dedi.

27.10.2014 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da basın mensupları ile bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bölgede son yaşanan olaylar ve çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin şeffaflıktan uzak olan basın yasaklarını kaldırması gerektiğini, olaylardan sonra getirilen basın yasaklarının insanları ürküten bir gelişme olduğunu ifade eden Tanrıkulu, " Bingöl'deki olaydan sonra getirilen yayın yasağı insanları korkutuyor. Bizler her şeyi konuşup, tartışabilmeliyiz. HDP'nin Bingöl ile ilgili bir araştırma önergesi verdi, ancak bu, hükümet tarafından reddedildi. Her şeye 'Derin devlet' ve 'Provokasyon' dersek işin içinden çıkamayız. Meclis'te muhalefetin tamamen dışlandığı bir ortam var. Eğer Meclis'te, Bingöl olayı ile ilgili komisyon kurulsaydı, Meclis bu işe dahil olacaktı. Saat 21.15'te Emniyet Müdürü'nü oraya esnaf ziyaretine kim gönderdi? Başbakan olaydan sonra nasıl 'Failler cezalandırıldı' diyebiliyor. Adı demokrasi olan rejimlerde Cumhurbaşkanı ve Başbakan böyle konuşamaz. Hep beraber ölümlere, şiddete karşı çıkacağız" diye konuştu.

CHP olarak son 2 yılda hiçbir negatif siyaset yapmadan insanların ölmediği bu süreci desteklediklerini belirten Tanrıkulu,"Türkiye'nin 30 yıldır büyük bedeller ödediği bir süreç yaşandı. Sokağa insanlar çıkarsa onları toplayamazsınız. Etkiye açıktırlar. Sokağa çıkma nedenlerini ortadan kaldırmak lazımdır" dedi. Sağduyu çağrısı yapan Tanrıkulu şöyle dedi:

"Türkiye, Suriye politikası ile bir şeyi başarmıştır. 30 yıldır sokakta karşı karşıya gelmeyen kitleleri karşı karşıya getirmeyi başarmıştır. Kobani'de insanlar YPG ve IŞİD saflarında çatışmaya gidiyor. Yarın bunlar dönerse kol kola mı girecekler? Her şeye rağmen bu halkın sağduyusu var. Bir daha eksi günlere dönmeme konusunda sağduyu iradesi var. Meclis'te, Anayasa dışında ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bizi yani muhalefeti dışlayarak yüzde 50 ile barışı sağlayamazsanız. Diğer yüzde 50'yi nasıl ikna edeceksiniz? Kürt meselesini elinde rehin tutan bir hükümet var. Kürt meselesi AKP'nin elinde rehin olmuştur. Bu meseleyi demokrasi ile sigortalamalıyız. Diğer siyasi partiler dışlanmamalıdır.

HERŞEYİ BİLDİKLERİNİ SANIYORLAR

Her şeyi sadece kendilerinin bildiklerini sanıyorlar. Bu ülke şiddet ve kinden çok çekmiştir, bunun mağduru olmuştur. Meclis'te mutabakat komisyonu kurulsaydı daha iyi olmaz mıydı? Şu anda hükümette iyi adam kötü adam kalmadı, hepsi kötü adam olmuştur. Yeniden Akil İnsanların toplanması ise hükümetin bir piar çalışmasıdır. Çok saygıdeğer insanlar var ama aralarında akil olmayan insanlarda bulunmaktadır. 6- 8 Ekim olaylarından sonra hukuk devletinden uzaklaşan ve güvenlik-polis devletine gidiş vardır. Bir olayın sonucundan kim faydalanıyorsa bana göre fail odur. Türkiye'de bütçeden en fazla Diyanet İşleri ve MİT pay almaktadır. Bu ülkede dinlenmeyen insan sayısı dinlenenden çok azdır. Türkiye bir şiddet ve kaos ortamı yaratılmak isteniyorsa bu istihbarat nasıl bilgi alamaz. Türkiye'de yolsuzlukları örtmek için bir istihbarat teşkilatı vardır.

KOBANİ VİCDANIMIZDIR

Kobani bizim vicdanızdır ve bunu göre hükümet her türlü tedbiri almasını istedik. TSK onları bir şekilde koruyabilirdi. Biz, onları vahşet örgütü IŞİD'in vahşeti ile baş başa bırakmamalıyız. Meselede sadece oradaki Kürtler ve Araplar değil. Türkiye IŞİD ile bir tehdit yarattı, sonra yönetemiyor"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Tanrıkulu: Muhalefet Dışlanarak Barış Olmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı
    08:08 TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı

    Son dönemde birbirinden skandal görüntülerin yer aldığı ve tepkilerin odağında yer alan sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni bir video tartışma yarattı. 2 haftalık hamile olduğunu belirten genç bir kadın paylaştığı videoda çocuğuna baba aradığını ifade etti. Videoya not düşen genç kadın "2 haftalık hamileyim. Çocuğuma baba arıyorum, adam gibi adam" dedi.

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.


Advertisement