Tansu Çiller 28 Şubat Davasında Tanık Olarak Dinlenecek - Son Dakika
Güncel

Tansu Çiller 28 Şubat Davasında Tanık Olarak Dinlenecek

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat davasında eski Başbakan Tansu Çiller'in "tanık" olarak mahkeme huzurunda dinlenmesine karar verdi.

10.06.2015 21:28  Güncelleme: 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

28 Şubat davasına bakan Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak'ın katılma taleplerini kabul etti, eski Başbakan Tansu Çiller'in ise "tanık" olarak mahkeme huzurunda dinlenmesine karar verdi.

ERDOĞAN'IN KIZLARININ TALEPLERİ KABUL EDİLDİ

28 Şubat dönemine ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan 103 sanığın yargılandığı davanın 78. duruşması sona erdi.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak'ın katılma talepleri kabul edildi, eski Başbakan Tansu Çiller'in "tanık" olarak huzurda dinlenmesine karar verildi. Sanıklardan dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın ise adli kontrol tedbiri kaldırıldı.

Duruşmada, o dönemde Genelkurmay Başkanlığında sivil memur olarak çalışan bazı tanıklar dinlendi.

"ÇİZİMLERİ BEN YAPTIM"

Tanık Serhat Altay, 1990'da Hareket Başkanlığı'nda teknik ressam olarak çalışmaya başladığını belirterek, olay tarihinde İç Güvenlik Harekat Başkanlığı'nda sivil memur olarak görev yaptığını söyledi.

Altay, " Batı Çalışma Grubu'nda (BÇG) görevli olduğumu savcılıktaki listeden öğrendim. İç Güvenlik Harekat Başkanlığı'nda teknik ressam olduğum için çizimleri ben yaptım ve herhangi bir belge yazmadım." dedi.

"BEN BÇG'DE ÇALIŞTIĞIMI BİLMİYORDUM"

O dönemde İç güvenlik Harekat Başkanlığı'nda çalıştığını zannettiğini bildiren Altay, "Ben, BÇG'de çalıştığımı bilmiyordum, bunu savcılıkta öğrendim. Savcılıkta bana gösterilen listede, tanıdığım isimleri söyledim. O isimlerin BÇG'deki görevlerinin ne olduğunu, ne yaptıklarını bilmiyorum." diye konuştu.

Tanıklardan Recep Durlanık ise Genelkurmay Başkanlığı'nda Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni olarak çalıştığını, o dönemde İç İstihbarat Şubesi'ne gelen istihbari belgeleri düzenlediklerini kaydetti.

TANSU ÇİLLER DİNLENECEK

Bazı müşteki ve sanık avukatları, eski Başbakan Tansu Çiller ve Kadir Sarmusak'ın mahkeme huzurunda dinlenmelerini talep etti. Cumhuriyet Savcısı, mütalaasında takdirin mahkeme heyetinde olduğunu belirtti. Mahkeme, ara kararında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak'ın katılma taleplerini kabul etti.

Önceki duruşmada, "tanık" olarak dinlenmesine karar verilen ancak sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılmayan eski Başbakan Tansu Çiller'in huzurda dinlenmesine karar veren mahkeme, sanıklardan dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına hükmetti.

Ayrıca mahkeme, aralarında Çetin Doğan ve Çevik Bir'in de bulunduğu bazı sanıkların yurtdışı çıkış yasağı ve adli kontrol tedbirinin kaldırılması talebini reddetti. Mahkeme, duruşmayı 4 gün peş peşe yapma kararı alarak erteledi.

Tansu Çiller 28 Şubat Davasında Tanık Olarak Dinlenecek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tansu Çiller 28 Şubat Davasında Tanık Olarak Dinlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • M. ADIGUZEL: Cok guzel kadin...yine basbakan olmasini isterim 9 8 Yanıtla
  • Majidi: Tansu ciller mehmet agar suleyman demirel hayri kozakcioglu o donemlerde genel kurmay baskanlari bunlar dogu ve guney doguda faili mechul binlerce cineyetin sorumlusu once bunlardan yargilansin 9 5 Yanıtla
  • yorum80 : çiller başa geçsin pkk yi düzineye sokar adam gibi kadın vallah... 9 1 Yanıtla
  • Mehmet firaz: Senin işin zor tansu hanım inşallah hesap verirsin zamanında güneydoğu da terör estirdin umarım yanına kar kalmaz 4 3 Yanıtla
  • ccc: anavatan sana sahip çıkamadı sizi milliyetçi hareket partisinde görmek isteriz başkanım 3 0 Yanıtla
  • Aksoylu: Tansu hanim siyasete donse oyum tansu hanimadir yine cok iyi bi basbakandi zamaninda simdi onun basbakan olmasini cok isterdim harika bi hanim efendi 1 2 Yanıtla
  • insan: tansu ne kadar Kürt genci katl etin Allah sana bırakmaz moruk 1 1 Yanıtla
  • Haydar Yusun : tansu hanım gelir konuşur çakıl taşında dem vurur ,eski taş eski hamam denir ya ,önemli olan saydamlık oda yok , köşeyi dönmüş ,halen ana diyen aptallar da var ,çürümüşler hepsi 0 0 Yanıtla
  • kara murat : senıde yargılamak ıztıyuruz sende başbakanken turkıyenın yüzde bişi toprak kendıne aldın ist butrum Antalya marmarıs bugunki deyeri mılyar doları geçer 0 0 Yanıtla
  • Türk oğlu Türk: yine bir kumpasa hazırlık var herhalde?!... 0 0 Yanıtla

Advertisement