Tanzanya'da EXPO 2016'ya Katılıyor - Son Dakika
Güncel

Tanzanya'da EXPO 2016'ya Katılıyor

Tanzanya\'da EXPO 2016\'ya Katılıyor

Tanzanya, gelecek yıl 23 Nisan tarihinde açılacak olan EXPO 2016 Antalya'ya katılım sözleşmesini imzaladı.

12.11.2015 09:59  Güncelleme: 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tanzanya, gelecek yıl 23 Nisan tarihinde açılacak olan EXPO 2016 Antalya'ya katılım sözleşmesini imzaladı. Tanzanya ülke komiseri Faisal Salim Samson, birçok EXPO'ya katıldıklarını ancak ilk kez bir botanik EXPO'da yer alacaklarını söyledi.

Tanzanya heyeti, EXPO 2016 Antalya sergi alanında inceleme yapmak ve katılım sözleşmesi imzalamak için Aksu ilçesindeki sergi alanına geldi. Tanzanya Ülke Komiseri Faisal Salim Samson, Operasyon Müdürü Edward Rukaka ve Pazarlama Müdürü Davina Rukaka'ya bin 121 dönümlük alanda yapılan projenin sunumu yapıldı. EXPO Tepesi'ne çıkan ve daha sonra Yeşil Köprü üzerinden alanı izleyen heyet çalışmaları inceledi. Tanzanya Ülke Komiseri Samson, birçok EXPO'ya katıldıklarını son olarak Milano'da yer aldıklarını belirterek, "Ancak ilk kez hükümet olarak bir botanik EXPO'ya katılmaya karar verdik ve bahçelerimizi, doğamızı nasıl koruduğumuzu, kültürümüzü EXPO 2016'da tanıtacağız. Burada olmaktan mutluyuz. Projemiz farklı, gizemli olacak" dedi. Samson, Türkiye'nin davetinden memnun olduklarını vurguladı.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez de, Tanzanya'nın ilk kez botanik EXPO'ya katılım kararı alması ve Türkiye'nin ilk EXPO'suna katılmalarından fazlasıyla memnun olduklarını söyledi. Genel Sekreter Suiçmez, "Tanzanya'nın bu kararı bizi onurlandırdı" dedi.

Suiçmez ile Samson daha sonra katılım sözleşmesini birlikte imzaladı. Tanzanya heyetine, EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği şakayık ile çeşitli hediyeler takdim edildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tanzanya'da EXPO 2016'ya Katılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement