Tanzanyalı Doktor Erzurum'da Hastalara Şifa Dağıtıyor - Son Dakika
Yerel

Tanzanyalı Doktor Erzurum'da Hastalara Şifa Dağıtıyor

Tanzanyalı Doktor Erzurum\'da Hastalara Şifa Dağıtıyor

İstanbul Üniversitesinden mezun olduktan sonra Türkiye'ye yerleşen Tanzanyalı Opr. Dr. Mbaraka Ahmed LJohiy, Erzurum'da hastalara şifa dağıtıyor.

05.02.2014 16:56  Güncelleme: 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Türkiye'ye yerleşen Tanzanyalı Opr. Dr. Mbaraka Ahmed LJohiy, Erzurum'da hastalara şifa dağıtıyor.

Tanzanya'da öğrenciyken 1997 yılında Türkiye'deki Çapa Tıp Fakültesi'ni kazanan LJohiy, 2006 yılında mezun oldu. Son sınıfta aynı fakültede okuyan Nihan Didem'e aşık olan LJohiy, Tanzanya'ya dönmekten vazgeçerek, Türkiye'ye yerleşti.

İstanbul'da bir süre çalıştıktan sonra eşinin şark görevi nedeniyle Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Servisi'nde görevine devam eden LJohiy, ülkesinden kilometrelerce uzakta şifa dağıtıyor.

Günde yaklaşık 50 hastayı muayene eden ve 4 ayda bin 200 ameliyat gerçekleştiren LJohiy, hastaların yoğun ilgisinden oldukça memnun. Kanser şüphesi bulunan Ümit Gül'ü (36) ameliyat eden LJohiy, hastayla yakından ilgilenerek, sağlığına kavuşmasını sağladı.

LJohiy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de sağlık hizmetlerinin çok ileri seviyede olduğunu olduğunu söyledi.

Üniversiteyi Türkiye'de okuduğunu anlatan LJohiy, "Mezun olduktan sonra ülkeme dönecek, hastaları tedavi edecektim ama son sınıfta bir Türk kızına aşık oldum. O da doktor, aynı üniversiteden mezun olduk. Sonra evlendik. Türkiye'de kalmaya karar verdim. Nisanda bebeğimiz oldu. Sıcak bir ülkeden en soğuk memlekete geldim. Eşim Nihan Didem, mecburi hizmetten Erzurum'a atandı. Ben de eş durumundan buraya geldim" diye konuştu.

Soğuk havadan biraz zorlandıklarını dile getiren LJohiy, şunları kaydetti:

"Türkiye'de sağlık hizmetleri Tanzanya'ya göre çok çok gelişmiş. Sadece Tanzanya değil, birçok ülkeden çok daha iyi. Burada çevre ülkelere de hizmet ediyoruz. Çok modern bir hastane. İmkanlar çok iyi. Burada çalışmaktan büyük keyif alıyorum. Günde ortalama 50 hasta muayene ediyorum. Bazen 60 oluyor. Dört ayda lokal ameliyatlarla yaklaşık bin 200 ameliyat gerçekleştirdim. Çok yoğun geçiyor. Günde 20 lokal ameliyat yaptığım oluyor."

Hastaların ilgisinin büyük olduğunu anlatan LJohiy, "Gelen hastalar beni görünce bazen şaşırıyor. 'Geldiğim zaman hastalar bana gelir mi' diye ön yargım vardı ancak gelince gördüm ki gelen hastaların bana verdiği değer çok fazla, ilgisi yoğun" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tanzanyalı Doktor Erzurum'da Hastalara Şifa Dağıtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement