Tar-gel Projesi Tarih Oluyor - Son Dakika
Yerel

Tar-gel Projesi Tarih Oluyor

Tar-gel Projesi Tarih Oluyor

Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Toç Bir-Sen’in on bin mühendis ve veteriner hekimi yakından ilgilendiren TAR-GEL Projesi’nin bitirilmesine yönelik verdiği mücadele zaferle sonuçlandı.

02.02.2016 07:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Toç Bir-Sen'in on bin mühendis ve veteriner hekimi yakından ilgilendiren TAR-GEL Projesi'nin bitirilmesine yönelik verdiği mücadele zaferle sonuçlandı.

Genel Yetkili Sendika Toç Bir-Sen'in Üçüncü Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde bağıtladığı "Tar-Gel Projesi'nin Yeniden Değerlendirilmesi" maddesi gereği Toç Bir-Sen Teknik Heyeti ile başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik olmak üzere Bakanlık Teknik Heyeti arasında süren yoğun müzakereler, görüşmeler ve değerlendirme toplantıları sonucu TAR-GEL Projesi'nin bitirilmesi kararlaştırıldı.

Toç Bir-Sen Aydın İl Başkanı Durmuş Cengiz, yaptığı açıklamada; "Sendika olarak TAR-GEL çalışanı kardeşlerimiz için verdiğimiz destansı mücadelemiz tarihi bir zaferle sonuçlandı" Bugün tarihe altın harflerle bir destan yazıldı Toç Bir-Sen dün olduğu gibi bugün de destan yazmış ve yazmaya da devam edecektir" dedi.

2004 yılı KÖYMER sürecinden TAR-GEL'e, TAR-GEL'in uygulamaya başlandığı 2007 yılından günümüze kadar her platformda proje kapsamında istihdam edilen çalışanların haykıran gür sesi, kanayan yara TAR-GEL meselesinin vicdanı olduklarını dile getiren Cengiz, "Yoğun süren müzakereler ve komisyon toplantıları sonrası 27 Ocak 2016 tarihinde Toç Bir-Sen Teknik Heyeti ile Bakanlık Teknik Heyeti arasında yapılan son komisyon toplantısında TAR-GEL'in bitirilmesi konusunda mutabakat sağlanmış; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk ÇELİK'in onayına sunulmuştur. Memur Sen Sendikasına Bağlı Toç Bir Sen' in 40 bini aşan üyesiyle Toç Bir-Sen'in başarısıdır. Toç Bir-Sen olarak kadro sorununu nasıl ki biz çözdüysek ana kronik sorun haline gelen TAR-GEL sorununu biz çözeceğiz" demiştik. Bunu her yerde, gerek sosyal medyada gerekse yazılı ve görsel tüm medya kanallarında cılız bir sesle değil; güçlü, kendinden emin, yüksek bir sesle dile getirmiştik. Biz inandık, Tarım-Orman çalışanı kardeşlerimiz de bize inandılar. TAR-GEL Projesi personelinin sorunlarının tamamen çözülmesi ülkemiz tarımına, milletimize ve devletimize gece gündüz hizmet eden, güzide kurumumuz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın sunduğu kamu hizmetinin etkinliğinin ve verimliliğinin artırılmasına aynı zamanda, sunulan hizmetteki kamu yararının çoğaltılmasına da katkı sunacaktır. Bakanımız Sayın Faruk Çelik'in saygın devlet ve millet adamlığı, birikimi, tecrübesi ve pozitif yaklaşımıyla, Toç Bir-Sen'in çözüm odaklı ve kararlı mücadelesiyle bu ana kronik soruna neşter vurulmuştur. Desteklerinden dolayı başta Sayın Bakanımız Faruk Çelik'e, Bakanlık Teknik Heyeti'ne ve büyük fedakarlıklar gösteren, gece gündüz kararlılıkla mücadele eden, ter akıtan Sayın Genel Başkanımız Günay Kaya ve bütün Genel Başkan Yardımcılarımıza, dava arkadaşlarımıza ve bizlere inanmış, güvenmiş gönül dostlarımıza şükranlarımızı sunuyorum" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tar-gel Projesi Tarih Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement