Taraf Gazetesi Yazarı Baransu'nun Serbest Bırakılması - Son Dakika
Güncel

Taraf Gazetesi Yazarı Baransu'nun Serbest Bırakılması

Taraf Gazetesi Yazarı Baransu\'nun Serbest Bırakılması

Baransu'nun, eski bakan Bağış, MİT Müsteşarı Fidan ve MİT Müsteşarlığı’nın şikayeti üzerine Adana ve Ankara sulh ceza mahkemelerince hakkında çıkarılan yakalama kararları üzerine ifadesi alındı Mehmet Baransu: "Hakkımdaki yakalama ve gözaltı kararının polislerin elinde olmadığını anladık.

09.08.2014 21:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılan Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu'nun, eski bakan Egemen Bağış, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve MİT Müsteşarlığı'nın şikayeti üzerine Adana ve Ankara sulh ceza mahkemelerince hakkında çıkarılan yakalama kararları üzerine gözaltına alındığı belirtildi.

Baransu, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, dün gece emniyetteki "paralel yapı" iddialarına ilişkin 17 polis hakkında çıkarılan yakalama kararı üzerine haber yapmak için adliyeye geldiğini belirterek, girişte güvenlikçilerin kendisine içeriye girdiği anda gözaltına alınacağını söylediğini savundu.

Aracını park ettikten sonra C kapısından girerken kimliğini gösterdiğini ifade eden Baransu, şarj aletini almak için aracına döndüğünde polislerin yanına gelerek, hakkında yakalama ve gözaltı kararı olduğunu belirtip, kimliğini istediklerini kaydetti.

Baransu, istemesine rağmen kararın kendisine verilmediğini ve polisler tarafından darp edildiğini öne sürerek, "Hakkımdaki yakalama ve gözaltı kararının polislerin elinde olmadığını anladık. Beni hukuk dışı bir şekilde gözaltına aldılar. Kimliğimi verdikten sonra GBT'mi incelediler. İki tane yakalama kararı olan dosya çıktı" dedi.

Polisler hakkında suç duyurusu

Polisler ve amirleri hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Baransu, darp edildiğine dair rapor aldığını kaydetti.

Çok yargılandığını, kaçmayacağını belirten Baransu, polislerle ilgili yasa dışı dinleme iddialarına ilişkin yazdıklarından dolayı rahatsız olunduğunu savundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kendisiyle ilgili yaptığı açıklamaya değinen Baransu, "Takip edildiğimi belirten bir açıklama yapmış. Onunla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Başsavcı nereden biliyor benim adliyeye geldiğimi? Adliyeye geleceğim, bu benim vazifem" ifadelerini kullandı.

- Fidan ve Bağış'ın şikayeti

Mehmet Baransu,  "MİT'in yasa dışı dinleme ve takibi hakkında" Adana'da yerel gazeteye verdiği röportaja ilişkin MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın şikayeti üzerine kendisine dava açıldığını söyledi.

Baransu, eski bakan Egemen Bağış hakkında atılan tweetlerden dolayı hakkında yakalama kararı çıkarıldığı için de gözaltına alındığını kaydetti.

Bağış, MİT Müsteşarı Fidan ve MİT Müsteşarlığı'nın şikayeti üzerine hakkında çıkarılan yakalama kararı üzerine dün gece gözaltına alınan Baransu, savcılık ifadesinde suçlamaları kabul etmedi.

MİT Müsteşarlığı ve Fidan'ın şikayetinin ardından Adana 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nin ifadesi alınmadığı gerekçesiyle Baransu hakkında 17 Temmuz'da yakalama kararı çıkardığı belirtildi.

Bağış'ın, Baransu'nun yazdığı tweetlerde kendisine hakaret ettiğini öne sürerek yaptığı şikayet üzerine de Ankara 7. Sulh Ceza Mahkemesi'nce 24 Haziran'da, ifadesi alınmayan Baransu hakkında yakalama kararı çıkarıldığı kaydedildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Taraf Gazetesi Yazarı Baransu'nun Serbest Bırakılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement