Taraftarı Gözünden Yaralayan Polis Açığa Alındı - Son Dakika
Güncel

Taraftarı Gözünden Yaralayan Polis Açığa Alındı

Taraftarı Gözünden Yaralayan Polis Açığa Alındı

Bursaspor-Galatasaray maçı sonrasında çıkan olaylara müdahale ederken kapsül atarak bir taraftarın gözünden yaralanmasına sebep olan polis memuru açığa alındı.

19.04.2014 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursaspor- Galatasaray maçı sonrasında çıkan olaylara müdahale ederken kapsül atarak bir taraftarın gözünden yaralanmasına sebep olan polis memuru açığa alındı.

16 Nisan Çarşamba günü Atatürk Stadı'nda Ziraat Türkiye Kupası Bursaspor-Galatasaray takımları arasında oynanan futbol müsabakası sonrasında çıkan olaylara polis müdahale etmiş, bir taraftar gözüne isabet eden kapsülle yaralanmıştı. Amirlerinden habersiz savunma tüfeğiyle kapsül attığı tespit edilen polis memurunun soruşturmanın selameti açısından görevinden uzaklaştırıldığı açıklandı.

Emniyetten olayla alakalı yapılan açıklamada, "Saat 21.50 sıralarında biten müsabakada, Bursaspor'un 5-2 yenilmesi üzerine, taraftarlar, hakem, rakip futbolcu ve yönetime küfürler ederek ve seyirci koltuklarını sahaya atarak stadı terk etmiştir. Stat çıkışı, Kültürpark girişinde 100-200 ve merdivenlerinde ise 300-400 kişilik taraftar grubu toplanarak protesto etmeye devam etmişlerdir. Emniyet birimlerince protokol girişinde zincir şeklinde tertibat alınıp megafon ile taraftarlara dağılmaları yönünde anons yapılmıştır. Buna rağmen grup uyarıları dikkate almayarak agresif tavırlarını arttırmış, polise taş, şişe vb. sert cisimler atmaya başlamıştır. Taraftarların dağılmayıp polise taş atmaya devam etmeleri üzerine dağılmaları için merdivenlere çevik kuvvet personeli sevk edilmiş, müdahale esnasında O.A.Y. isimli taraftarın yaralandığının görülmesi üzerine görevlilerce hemen ambulans ile en yakın hastaneye sevki sağlanmıştır. Yaralanmaya sebep olan durumla ilgili yapılan incelemede, müdahale esnasında G.İ. isimli polis memurunun, olayın heyecanı içerisinde, amirlerinden habersiz savunma tüfeği ile kapsül attığı tespit edildi ve hakkında gerekli işlemlere başlanıldı. Bu personelimiz, soruşturmanın selameti açısından görevinden uzaklaştırıldı. Detaylı inceleme için müfettiş talep edildi. Ayrıca Kültürpark giriş kapısı ve merdiven tarafında bulunan seyirci topluluğundan polise doğru atılan taşlardan dolayı 9 polis memuru çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralıların tedavileri sağlık kuruluşlarında ayakta yapıldı. İlimizin huzuru ve güvenliğine zarar verecek tutum ve davranışlara karşı yasal uygulamalara özen gösterileceğini ifade eder, yaralılara acil şifalar dileriz" denildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Taraftarı Gözünden Yaralayan Polis Açığa Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement