Taraftarın Marcelo'yu Öpmesi Sarı Kart Tartışmalarını Beraberinde Getirdi - Son Dakika
Spor

Taraftarın Marcelo'yu Öpmesi Sarı Kart Tartışmalarını Beraberinde Getirdi

Marcelo'nun Medipol Başakşehir maçındaki golü sonrası kadın taraftar tarafından öpülmesi sarı kart tartışmalarını beraberinde getirdi.

27.11.2016 12:29  Güncelleme: 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş'ın Brezilyalı stoperi Marcelo Guedes, 54. dakikada attığı golle Medipol Başakşehir karşısında takımına beraberliği getirdi. Golden sonra büyük sevinç yaşanırken siyah-beyazlı futbolcular adeta tribünlerle bütünleşti. Bu sırada Marcelo'ya sarılan bir kadın taraftar Marcelo'yu adeta öpücüklere boğdu.

SARI KART GEREKİR Mİ?

Futbol müsabakalarında daha önce bu tarz gol sevinçlerinde taraftara koşan futbolculara çok kez sarı kart çıktığı biliniyor. Bazı futbolseverler geçmişteki örneklere dayanarak bu pozisyonda Marcelo'nun kart görmesi gerektiğini belirtti. Peki 2017 sezonu için FIFA oyun kuralları bu gol sevinci için ne diyor? Kural kitapçığının 12. maddesindeki 'Fauller ve Fena Hareketler' bölümünde taraftarla yaşanan gol sevinçleri hakkında, "Bir gol atıldığında oyuncu kutlama yapabilir ancak kutlama aşırıya kaçmamalıdır; koreografik kutlamalar cesaretlendirilmemelidir ve kutlamalar fazla zaman kaybına neden olmamalıdır." yorumu yer alıyor. Yani bu tür sevinçlere 'kesin olarak kart gösterilir' diye açık bir kural yok. Gol sevinçlerinde kartı gerektirecek kusurlu hareketler şu şekikde sıralanıyor.

AŞIRIYA KAÇILMAMALI

Bir gol atıldığında oyuncu kutlama yapabilir ancak kutlama aşırıya kaçmamalıdır; koreografik kutlamalar cesaretlendirilmemelidir ve kutlamalar fazla zaman kaybına neden olmamalıdır.

Bir golü kutlamak için oyun alanının dışına çıkmak ihtar verilebilecek bir ihlal değildir ancak oyuncular oyun alanına en kısa zamanda geri dönmelidir. Aşağıdaki durumlarda bir oyuncuya ihtar verilmelidir:

• Oyun alanını çevreleyen parmaklıklara (tel örgülere) tırmanırsa
• Tahrik edici, alaycı veya kışkırtıcı hareketlerde bulunursa
• Başını veya yüzünü bir maske veya benzer bir cisimle kapatırsa
• Formasını çıkarır veya başını formasıyla kapatırsa..

Taraftarın Marcelo\'yu Öpmesi Sarı Kart Tartışmalarını Beraberinde Getirdi

Son Dakika Spor Taraftarın Marcelo'yu Öpmesi Sarı Kart Tartışmalarını Beraberinde Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement