Taraklı'da "Hayatımız Sınav" Projesi - Son Dakika
Güncel

Taraklı'da "Hayatımız Sınav" Projesi

Taraklı\'da "Hayatımız Sınav" Projesi

Taraklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin sınav stresini ve sınav sonrasında yaşanan psikolojik sorunları önlemek amacıyla proje başlattı.

17.11.2016 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taraklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin sınav stresini ve sınav sonrasında yaşanan psikolojik sorunları önlemek amacıyla proje başlattı.

Kişisel Gelişim Uzmanı Halil Turan, ilçede eğitim gören ve bu yıl sınava girecek olan 8. ve 12. sınıf öğrencilerine "Hayatımız Sınav", öğrenci velilerine de "Çocuğuna Değerini Ver" konulu seminerler gerçekleştirildi.

Turan, "Hayatımız Sınav" konulu seminerde, öğrencilere sınav süreci, sınav psikolojisi, dikkat, motivasyon-oto motivasyon konularını anlattı.

Hayatın bir sınavdan ibaret olduğunu ifade eden Turan, "Eğitim hayatımızda ortaokulda TEOG, lisede YGS-LYS, ardından KPSS, ALES, TUS derken bunların yanı sıra sosyal yaşamımızda da farkında olmadan ailemizle, çevremizle sınav oluyoruz. Önemli olan sakin ve kararlı bir şekilde tüm bu sınavları başaracağına yüzde100 inanarak, ilim ve hayat yolculuğuna devam etmektir. Biz, üzerimize düşen görevi yerine getirelim. Sonrasında tevekkül edelim." diye konuştu

Turan, 2004 yılından bugüne kadar sınav kaygısı, stres, ailelerin psikolojik baskılarından dolayı yaşanan intihar vakalarını da araştırdığını söyledi.

Ülkede 30'u aşkın intihar vakasıyla karşılaştığını dile getiren Turan, şöyle konuştu:

"Tüm bu tatsız olayların özündeki sorunun, aile içi iletişimsizlik olduğu apaçık bir gerçektir. Ebeveynler olarak çocuklarınıza yaptığınız yatırımı, gösterdiğiniz ilgiyi asla onların başına kakmayın. Yüzüne vurmayın. Çünkü sınav stresinin yanında aile baskısı da olduğu zaman, gençler bunalıma giriyor. Bir anlık hata ile intiharı tercih ederek hem dünyasını hem de ahiretini yakıyor. Çocuklarımızın geleceği için iş yerimizde her gün 8-10 saat çalışıyoruz. Ama her akşam 8-10 dakikamızı evladımıza ayırıp, karşılıklı sohbet etmiyoruz."

Taraklı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yavuz Şengül de gençlerin sınav öncesi bilinçlenmesi amacıyla bu tür programları önemsediklerini vurguladı.

Gençlerin intiharı değil yaşamayı, üzüntüyü değil mutluluğu, bunalımı değil özgüveni tercih etmesi gerektiğini işaret eden Şengül, "Eğitime verdiğimiz destek, öğretmen ve öğrencilerimizin gayreti, siz velilerimizin de maddi ve manevi desteği ile inanıyorum ki bu yıl gerek TEOG sınavlarında gerekse YGS ve LYS sınavlarında ilçemizde güzel neticeler alacağız." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Taraklı'da 'Hayatımız Sınav' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement