Tarhan'ın Anadolu Partisi Kapatılabilir! - Son Dakika
Politika

Tarhan'ın Anadolu Partisi Kapatılabilir!

Eski DYP İstanbul Milletvekili Yılmaz Hastürk, Emine Ülker Tarhan tarafından kurulan Anadolu Partisi ismine itiraz ederek YSK'ya başvurdu.

17.11.2014 18:49  Güncelleme: 23:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski DYP İstanbul Milletvekili Yılmaz Hastürk, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan tarafından kurulan Anadolu Partisi'nin ismine itiraz ederek, "Anadolu Partisi'nin ismi Anadolu Partisi olarak geçemez. Bu 96. Maddeye (SPY) aykırıdır, acilen ilgili merciler bu partinin isminin 96. Maddeye aykırı olduğunu belirterek gerekli işlemi yapmaları gerekir" uyarısını yaptı. Hastürk, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'na ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na iki ayrı başvuruda bulundu.

ANADOLU PARTİSİ'Nİ UYARDI

gazetevatan.com'da yayınlanan habere göre Siyasi Partiler Yasası'nın 96. Maddesine işaret eden ve Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan tarafından kurulan Anadolu Partisi'nin ismine itiraz eden Hastürk şöyle dedi:

"Siyasi Partiler Yasası'nın 96. Maddesi…Bu 1992'de değiştirildi. Yeni haliyle şu; komünist, anarşist, faşist, teokratik, rasyonalist sosyalist, din, dil, ırk, mezhep ve bölge adlarıyla veya aynı anlama gelen adlarda siyasi partiler kuramaz veya parti adında bu kelimeler kullanılamaz. Birkaç gün evvel bir parti kuruldu, Anadolu Partisi. Anadolu Partisi'nin ismi Anadolu Partisi olarak geçemez. Bu 96. Maddeye aykırıdır, acilen ilgili merciler bu partinin isminin 96. Maddeye aykırı olduğunu belirterek gerekli işlemi yapmaları gerekir."

"10-15 PARTİ SEÇİME GİREMEZ"

Hastürk, 10-15 partinin seçime giremeyeceğini de iddia etti. Genel merkezi olmayan partiler olduğunu ifade eden Hastürk, " Doğru Yol Partisi'nin daha evvel Cumhuriyet Başsavcılığına Bilgi Edinme Yasasına müracaatta bulundum. Benim müracaatıma verdikleri cevapta Doğru Yol Partisi'nin öyle bir genel merkezi olmadığı görüldü. Aynı partinin Demokrat Partiyle benzer ikisi de at figürlü amblemleri vardı, itiraz ettim" dedi.

HABERE YALANLAMA GELDİ

17. Dönem İstanbul Milletvekili Yılmaz Hastürk ise, Emine Ülker Tarhan'ın kurduğu Anadolu Partisi'nin ismiyle ilgili, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) herhangi bir başvuruda bulunmadığını bildirdi.

Söz konusu partinin kapatılması için herhangi bir başvurusunun olmadığını belirten Hastürk, "Ben sadece, Anadolu isminin Siyasi Partiler Kanunu'nun 96. maddesine aykırı olduğu yönünde açıklama yaptım. 96. madde, bölge adıyla parti kurulamayacağını öngörüyor. Anadolu, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bölgesidir. Trakya Bölgesi de var, bu isimlerle parti kurulamaz" dedi.

YSK'ya, bilgi edinme kapsamında çeşitli başvurularda bulunduğunu ifade eden Hastürk, şunları kaydetti:

"Anadolu Partisi'yle ilgili, YSK'ya herhangi bir başvurum olmadı. Ben sadece, ilgili mercilerin değerlendirmesi için açıklamada bulundum çünkü öyle bir başvuruda bulunsanız 1 aylık cevap verme süresi var, bir netice alamazsınız ama böyle bir açıklama yapınca ilgili mercilerin gerekli değerlendirmeleri yapması gerekiyor. Anadolu ismi, Siyasi Partiler Kanunu'nun 96. maddesine aykırı."

Tarhan\'ın Anadolu Partisi Kapatılabilir!
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Tarhan'ın Anadolu Partisi Kapatılabilir! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • AK GENÇ: hahahahaha size yagmurlu havada su yok pis solcular :D 12 20 Yanıtla
  • selami: Pis solcular diye yazan zat, aynaya bakın. Ellerinizde Madenciler kanı, kolunda Zarraf saati, ayakkabıkkutuların dolarlar ve sıfır lann paralar göreceksiniz. 14 7 Yanıtla
  • istanbul: eyvah kizim budami gelecekti basina, sen en iyisi yine tipis tipis kemalin yanina 3 13 Yanıtla
  • okan kol: buda meyhane mezesi gibi sokakta geziyor... en son tansunın kazığını yedik.. bidaha yemeği düşünmüyoruz.. git çocuk doğur.. dantel işle.. hacca git... 2 11 Yanıtla
  • ASD: AK GENÇLİK BAŞLIKLI YORUMCULAR PKK NIN PARTİLERİNE SESİNİZ ÇIKMIYOR BAKIYORUMDA !!!! LAN VARYAAA HEPİNİZ. . . 4 7 Yanıtla
  • şükrü: eee tarhan yap bi tarhana ağız tadıylan içek 7 2 Yanıtla
  • reis: Hanımefendi gerçekten üzüldüm inşallah YSK itirazı red eder ve chp nin oyları sende 6 3 Yanıtla
  • selami: TKP var. Ve yasal bir parti. 2 3 Yanıtla
  • Z: kapatın kapatında kıymete binsin. 1 0 Yanıtla
  • raskoln: artık türkiyde gerçekleri cesurca söyleyen bir siyasetci istiyoruz 0 0 Yanıtla
  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement