Tarhan: "Recep Tayyip Erdoğan Fiilen Başkandır" - Son Dakika
Güncel

Tarhan: "Recep Tayyip Erdoğan Fiilen Başkandır"

Tarhan: "Recep Tayyip Erdoğan Fiilen Başkandır"

İzmir'e seçim çalışmaları için gelen Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, vatandaşlarla bir araya geldi.

15.05.2015 23:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'e seçim çalışmaları için gelen Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, vatandaşlarla bir araya geldi. Türkiye'nin umuda ihtiyacı olduğunu ve partisinin halk hareketi olarak oluştuğunu belirten Tarhan, "Recep Tayyip Erdoğan fiilen başkandır, başkandan da öte yetkilere sahiptir. Daha uç bir nokta olamaz. Korkuları nedeniyle onu tescillemek isteyebilir. Korkuları çok büyük, çünkü çok büyük günahlar işledi" dedi.

Manisa'da partisinin il binasının açılışının yaptıktan sonra İzmir'e geçen Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, Kordon'da esnaf ziyareti yaptı, vatandaşlarla sohbet etti. Anadolu Partisi kurulduktan sonra ilk kez İzmir'e gelen Tarhan, İzmir'in devrimin ve direnişin kalesi olduğunu belirtti. Tarhan, 7 Haziran seçimlerinde en büyük desteği kadınlar ve gençlerden beklediklerini ifade ederek, "Anadolu Partisi 6 ay önce kuruldu. Siyasete yeni bir ses, nefes getirmek, temsil edilmeyen kesimleri temsil etmek için kuruldu. Çünkü siyaset tıkandı, Türkiye'de bölge partileri var. AKP dışında yeni bir partiye ihtiyaç var. Türkiye'ye haksızlık yapıldığını düşünüyoruz, sadece AKP'nin Türkiye'nin partisi olarak gösterilmesini. Türkiye'nin her yerinde örgütlendik, batıdan doğuya 81 ilde 85 seçim bölgesinde 550 milletvekili adayımızla birlikte 6 ay gibi kısa bir sürede seçime giriyoruz. Yeni bir partiyiz. Sırtımızı hiçbir yere dayamadan yürüyoruz. Ne sermaye, ne medya, cemaat ne de başka bir güç. Halkın gücüyle bir halk hareketi halk tarafından yönetilen topraklarda halen var olduğunu göstermek istiyoruz" dedi.

İZMİR, DAVAMIZ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

Anadolu partisinin Türkiye'nin umudu olduğu ve bu umutla yola çıktıklarını söyleyen Tarhan, bu dava için İzmir'in çok önemli bir şehir olduğu vurgularken, "Bir umutla, bir dava ile yola çıktık. Şuan yurt gezilerimize başladık, mütevazi gezilerimizle halkla birlikte oluyoruz. İzmir'de hedefimiz ve davamızla orantılı olarak bugün ilk kurşunun atıldığı gün olması sebebiyle Hasan Tahsin'in emperyalizme karşı mücadelenin başladığı attığı ilk kurşunun ayak seslerinin duyulduğu ilk gün. İkinci gün Bandırma vapuru yola çıktı. O yüzden çok önemsiyorum İzmir'i. Direnişin devrimin kalesi olan bir şehir. Biz bu seçimi kurtuluş savaşı olarak görüyoruz. Karanlıktan aydınlığa nasıl gideriz, bunun çalışmalarını yapıyoruz. Türkiye'nin umuda ihtiyacı var, gençlerin umuda ihtiyacı var. Kadınların morala ihtiyacı var. O kesimlerin çok büyük bir desteği ile karşı karşıyayız. Kadınlara yönelik hedeflerimiz var. Kadın haklarının gerçekten yaşam pratiğine geçmesi lazım. Kadına yönelik tacizin şiddetin minimuma inmesi için çalışmalarımız var. Gençlerin iç güvenlik yasalarıyla susturulmasına karşı mücadelemiz var. Her türlü eylemin, demokratik itirazların meşru sayıldığı topraklar olmasını istiyoruz Anadolu topraklarının. Umutluyuz, bir halk hareketi birlikte yürüyoruz. Gençlere ve kadınlara güveniyoruz. Özelikle onlara dokunanın yanacağına söylüyorum bir ceza hukukçusu olarak. Hedeflerimiz arasında bu var. Kadına ve çocuğa dokunanların gerekirse tecrit edilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

KENDİSİ CEHENNEMDEN ÇIKIŞ İÇİN YAN YOLLAR ARIYOR

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren ve başkanlık yetkilerini kullanmakla suçlayan Tarhan, "Türkiye'nin aydınlık günler göreceğine inanıyoruz. Her felaketin bir sonu vardır. AKP iktidarının da sonu gelmiştir, bir çözülme vardır. Kendi içinde çözülmektedir. AKP-cemaat kavgasının Türkiye'ye çok büyük zarar verdiğini, demokrasimize zarar verdiğini düşüyoruz. Türkiye'nin asla başkanlık sistemiyle yönetilemeyeceğine, Türk halkının buna asla izin vermeyeceğini düşüyoruz. Bu seçin, son seçim çok kritik diye bizi korkutan insanları da şunu söylemek istiyorum. Her seçim aslında çok önemlidir. Bu topraklar ne şeriatı ne de diktatörlüğü kabul etmeyecektir. O yüzden biz bu halkın gücüne güveniyoruz. Onlarla birlikte aşacağımızı düşünüyoruz bu zorlukları. Çok umuda ihtiyacımız var. Şuanda Recep Tayyip Erdoğan fiilen başkandır. Başkandan da öte yetkilere sahiptir. Daha uç bir nokta olamaz. Korkuları nedeniyle onu tescillemek isteyebilir. Korkuları çok büyük, çünkü çok büyük günahlar işledi. O yüzden kaçmaya çalışıyor. Kendisi cehennemden çıkış için yan yollar arıyor. Ama bulamayacak" dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİYLE SAVAŞAN TEK PARTİ HDP DEĞİL

HDP'nin barajı aşıp aşamayacağın konusuna da değinen Tarhan, HDP devlet projesi olduğunu iddia ederek, şunları söyledi: "Sanki bu ülkede başkanlık sistemiyle savaşan tek partinin HDP olduğu algısı oluşturulmaya çalışılıyor. HDP barajı aşarsa bu ülkede başkanlık olmayacak. Hayır, bu ülkede asla başkanlık olmayacak. HDP iki yıl önce terörü destekleyen ırksal asabiyeti nedeniyle insanların suratına uzatıp uzatıp 'Ey Kafkaslardan gelenler balkanlardan gelenler defolun gidin haddinizi bilin' diyecek kadar etnik milliyetçilik yapan Altın Şafak düzeyinde bir partidir. Onun sübvanse edilmesi devlet projesidir. Ben diyorum ki meclise kim girecek buna halk karar verecek. Bölücüler mi? Dış kaynaklardan beslenenler mi? Yoksa bu ülkenin birleşerek büyümesini isteyen, Anadolu topraklarından güçlenen Anadolu Partisi mi? Ona halkımız karar verecek." Esnaf ziyareti sonrasında İzmir'e özgü 'Boyoz ve yumurta' yiyen Tarhan'a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarhan: 'Recep Tayyip Erdoğan Fiilen Başkandır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.


Advertisement