Tarhan: "Üniversite Mezunu Kızlar Temizlik İşçisi Olmak İçin Başvuruyor" - Son Dakika
Yerel

Tarhan: "Üniversite Mezunu Kızlar Temizlik İşçisi Olmak İçin Başvuruyor"

Tarhan: "Üniversite Mezunu Kızlar Temizlik İşçisi Olmak İçin Başvuruyor"

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, İşsizliğin Türkiye’nin en trajik durumu olduğunu belirterek, 4 yıllık üniversite mezunu genç kızların belediyede temizlik işçisi olmak için başvuru yaptıklarını söyledi.

08.07.2015 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, İşsizliğin Türkiye'nin en trajik durumu olduğunu belirterek, 4 yıllık üniversite mezunu genç kızların belediyede temizlik işçisi olmak için başvuru yaptıklarını söyledi.

Mezitli Belediye Meclisi'nin Temmuz Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Neşet Tarhan başkanlığında, meclis toplantı salonunda yapıldı. Meclis toplantısında bir konuşma yapan Başkan Tarhan, belediyede taşeron olarak çalışan işçilerle ilgili düşüncelerini meclis üyeleriyle paylaştı. İşsizliğin Türkiye'nin en önemli sorunu olduğunun altını çizen Tarhan, bazı meclis üyelerinin, belediyede çalışan taşeron işçilerinin maaşlarının iyileştirilmesi gerektiğini belirtmeleri üzerine, bu konuda gerekli çalışmaların zaten yapıldığını vurguladı. Belediyede görevi üstlendiği günden itibaren bir takım düzenlemelerle işçilerin maaşları konusunda kendi aralarında yaşanan adaletsizliğe müdahale ettiklerini aktaran Tarhan, "Kadrolu ile taşeron personelimiz arasında bulunan yüksek maaş farkına yapabileceğimiz fazla bir şey yok. Bu durum beni oldukça üzüyor. Maaş yükseltme, çok fazla işçi alma gibi söylemler ifade edildiği kadar da kolay değil. Belediyenin bütçesini hassas bir şekilde, hakça ve halktan yana kontrol ediyor, bununla beraber geleceğe yatırım yapıyoruz" dedi.

"EMEKLİ OLANLARI TAŞERONDA İŞE ALIYORUZ"

Geçtiğimiz günlerde Mezitli Belediyesi'nden emekli olan personelle ilgili iddialara da değinen Tarhan, emekliliği gelen personelin emekliğini istediklerini, ancak kendisini ya da ailesinden birini taşeron olarak işe aldıklarını söyledi. Tarhan, "Biz yapıyor ve söylüyorsak bunun her zaman arkasında dururuz. Küçük hesaplar yapmıyoruz. Attığımız adımlarda her zaman doğru kararlar aldıktan sonra emin bir şekilde ilerliyoruz. Kararlıyız ve böylede devam edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde belediyemiz hakkında çıkan asparagas haberler ve dedikodulara da cevap vermemeyi tercih ediyorum. Hakkımızda çıkan yalan yanlış dedikodular bu kararlılığımıza engel olamaz. Emekliliği gelen personel için de düşüncelerimiz değişmedi. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun, kim olursa olsun emekliliği gelen işçi personelimizin emekliliğini istiyoruz. Kendilerini mağdur etmemek için de belediyemiz bünyesinde taşeron olarak kendisi veya ailesinden birisini işe alıyoruz" ifadelerini kullandı.

"ÜNİVERSİTE MEZUNU KIZLAR TEMİZLİK İŞÇİSİ OLMAK İÇİN BAŞVURDU"

İşsizliğin Türkiye'nin en önemli sorunu olduğunu dile getiren Tarhan, iş edinme konusunun başkanlık görevi boyunca birincil talep olarak yer aldığına dikkat çekti. Bunun kendisini oldukça üzdüğünü kaydeden Tarhan, "Biz de belediye olarak bir takım çözümler üretmek istedik. Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık sunduk. Daha iyi yapacağına inanarak, temizlik işçilerini kadınlardan oluşturmak istedik. Çok fazla talep oldu ve 4 yıllık üniversite bitirmiş kızlar, temizlik işçiliği konusunda iş başvurusunda bulundu. Elimizden geldiğince işçi alımını gerçekleştirdik. Ama bunun önüne geçmemiz belediye olarak imkansız. Bana göre ülkemizin en trajik durumudur işsizlik" diye konuştu.

Taşeron ihalesi şartnamesinin de bir bakıma toplu sözleşme olduğunu ifade eden Tarhan, şöyle devam etti: "Bu sözleşmemizde belediyemizin bütçesini göz önünde bulunduruyoruz. Ben de herkesten çok personelimizin yüksek maaş almasını isterim. Biz burada belediye yönetiyor ve bir adım atarken, birçok şeyi göz önünde bulunduruyoruz. Kaldı ki, Türkiye'de borcu olmayan belediyeler arasına girdik. Bu da dikkate alınacak bir durum. Biz geldiğimizde belediyenin piyasaya 20 milyon TL'ye yakın borcu vardı. Halkımızın bir kuruşunu harcarken, her türlü titizliği göstermeye devam edeceğiz."

"MERSİN'İN YÜZ AKI HALİNE GELDİK"

Yaptıkları birçok çalışma sayesinde Mersin'de Mezitli adının konuşulduğunu, bununla da gurur duyduğunu dile getiren Başkan Tarhan, sözlerini şöyle tamamladı: "Mezitlimizin adı her yerde aldığımız doğru kararlar ve yaptığımız güzel çalışmalarla konuşuluyor. Mersin'in yüz akı haline geldik. Mezitli Belediyesi'nde meclis üyesi olmanın onurunu yaşıyorsunuz. Bu da bizler acısında çok gurur verici bir durum. Başarımızda belediye meclis üyelerimizin katkısı oldukça yüksek. Mezitli şu anda Mersin'de örnek bir belediye olmuş durumda. Türkiye'nin birçok belediyesinden çalışmalarımız için bizlere ulaşanlar var. Projelerimiz hakkında bilgi sahibi olmak isteyen belediyeler, bizleri takdir ediyor. Biz böylesi güzel durumlarla karşılaşıyoruz. Her kesimin takdirini alıyor ve çalışmalarımıza yüreğimizi koyuyoruz. Her şey Mezitli'nin geleceği ve halkımızın mutluluğu için." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarhan: 'Üniversite Mezunu Kızlar Temizlik İşçisi Olmak İçin Başvuruyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement