Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Savaş Eğilmez: "30 Yıl Hazırlandılar, 3 Saat Sevinemediler" - Son Dakika
Yerel

Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Savaş Eğilmez: "30 Yıl Hazırlandılar, 3 Saat Sevinemediler"

Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Savaş Eğilmez: "30 Yıl Hazırlandılar, 3 Saat Sevinemediler"

Atatürk Üniversitesi, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Savaş Eğilmez, FETÖ ve ona biat etmiş terörist grupların, Arap baharı denen süreç başlayınca, bu kervana Türkiye’yi nasıl katabilir izin planlarını yapmaya başladıklarını belirtti.

29.07.2016 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Üniversitesi, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Savaş Eğilmez, FETÖ ve ona biat etmiş terörist grupların, Arap baharı denen süreç başlayınca, bu kervana Türkiye'yi nasıl katabilir izin planlarını yapmaya başladıklarını belirtti.

FETÖ'cülerin Irak ve Suriye'de yaşananları gördükçe acaba Türkiye Cumhuriyeti de aynı şeyleri yaşayabilir mi? diye derin planlar yapmaya başladıklarını kaydeden Dr. Savaş Eğilmez, şöyle konuştu:

"Ve ilk olarak da medya grupları ve hain kalemleri Türkiye her an Suriye düştüğü duruma gelme tehlikesiyle karşı karşıya diye yayınlar yapıp yazılar yazmaya başladılar.

"Çalınmış Sorunlarla Mevki Kazandılar"

Yargıda ve TSK'da, çalınmış sorularla kazandıkları mevkilerin gücüyle yaptıkları kumpaslarla ellerini güçlendirip, bu kurumlarımıza yerleştirdikleri teröristlerin önünü açtılar. 17-25 Aralık'ı organize edip hükümeti devirmeye çalıştılar, MİT tırları üzerinden kurdukları kumpasla ülkemizi özellikle uluslararası platformda çok zor bir duruma düşürmeye çalıştılar. Fakat bir türlü nihayi sonuca ulaşamadılar. Özellikle 17-25 Aralık ve MİT tırları kumpaslarında halkının desteğini arkasına almış Cumhurbaşkanımızın sağlam iradesi FETÖ'nün başarısızlığının en önemli nedeniydi. Sonuçta Türk milletini ve devletini gerçekte hiç tanıyamamış olan bu sürü, 15 Temmuz'da bu Türk-İslam devletini ortadan kaldırmak için küresel bir planı devreye soktular. Sonuçta çok büyük bir hezimete uğrayıp, inlerinin önemli bir kısmını deşifre ettiler. 15 Temmuz gerçekleştirmeye çalıştıkları küresel darbe girişimini, daha doğrusu ülkemizi ve milletimizi tutsak etme planının neden başarısız olduğu konusunda çokça madde sıralanabilir. Ama en önemli sebep bu kalkışmayı asla kabul etmeyecek bir kültürün, sosyal yapının ve inancın varlığıdır. Türkleri, Orta Doğu'nun diğer hakları ile benzetme yanlışı bu FETÖ denen şarlatanın ve teröristlerinin en büyük hatası oldu. Bugün Orta Doğu dünyasının hayalini kurduğu özgür hayat, Türkler de binlerce yıldır varlığını devam ettirmektedir."

Dr. Savaş Eğilmez, Türk milletini sınıflara ayıramayacaklarını ifade ederek, "Türk toplumunda, bireyin ferdi hukukla donatılmış ve ekonomik açıdan özgür bir hayat düzenine sahip olduğu binlerce yıldır devam etmektedir. Bu çok önemli bir uygulamadır. Avrupa Hunlarında Attila'nın başkentinde bir Bizanslı, Bizans'ta insanın baskı altında tutulmasına ve kanunlarla ezilmesine rağmen, Türk topraklarında bütün insanların hür olduğunu ve korkusuz bir şekilde yaşadığını yazmıştır. Çin'deki köleler özgürlük ülkesi olarak adlandırdıkları Asya Hun topraklarına kaçıyorlardı. Türklerde toplumun çekirdeği olan aile de o kadar güçlü bir hürriyet havası vardı ki, her aile başlı başına bir sivil toplum örgütü gibiydi. Türk kültürünün temel özellikleri de, adalet eşitlik ve insana saygı prensiplerinim gelişmesine yardım ediyordu. FETÖ ve aveneleri yıllardır Türk milletini gruplandırmaya çalıyor olsa da kaynaklar, Türklerin adeta sınıfsız bir toplum yapısına sahip oldukları, servet ve mevki farkının toplumda fark yaratmadığı ve soydan gelen asillikten hiç bahsedilmediğini belirtmektedir. Güçlü Türk devletlerinde herkes kabiliyetine ve bu doğrultudaki çalışkanlıklarına göre çeşitli makamlara yükselebilirlerdi. Türk toplulukları daha çok siyasi vasıfta olup dini karakter taşımadıklarından, din adamları da resmi olarak imtiyazlı bir sınıf oluşturmamışlardı.

Güçlü Lider, Güçlü Millet

Türk Devletleri, idarecilerle işbirliği yapan geniş halk kitlelerinin gayretleri ve katkısı ile gerçekleşen siyasi bir teşekküldür. Devleti güçlü bir lider öncülüğünde kuran bizzat milletin kendisiydi. Güçlü bir lidere sahip olduğu dönemlerde Türkleri mağdur duruma düşürmek nerdeyse imkansızdır. Aktörler ve yönetim şekli değişmiş olsa da, Türkiye Cumhuriyeti de aşağı yukarı aynı temel özellikleri barındırmaktadır. Bu devleti de milletin kendisi kurmuştur ve inandığı kişi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yönettirmektedir. Bu nedenlerle Türkiye Cumhuriyeti'nden ne Suriye ne Irak ne de Mısır olur. Olsa olsa Orta Doğu başta olmak üzere geniş bir coğrafya için güzel bir model olur. Yeter ki kendi potansiyelimizi görebilelim." şeklinde konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Savaş Eğilmez: '30 Yıl Hazırlandılar, 3 Saat Sevinemediler' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement