Tarihi Bedesten Çarşısı'ndan Otantik Pazar'a - Son Dakika
Yerel

Tarihi Bedesten Çarşısı'ndan Otantik Pazar'a

Tire ilçesinde Bizans döneminden kalma Tarihi Bedesten Çarşısı restore edildikten sonra turizme hizmet edecek, otantik bir pazara dönüşecek.

13.08.2015 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tire ilçesinde Bizans döneminden kalma Tarihi Bedesten Çarşısı restore edildikten sonra turizme hizmet edecek, otantik bir pazara dönüşecek.

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, bedestendeki restorasyon çalışmalarının yaklaşık 1,5 yıldır titizlikle sürdürüldüğünü ve 2016 yılının mart ya da nisan ayında tamamlanacağını belirtti.

Yapının yüzyıllar sonra yeni yüzüyle hizmet vereceğini kaydeden Çiçek, "Bedestenin olduğu alanda yüzyıllardır organik ürünlerin satıldığı pazar kuruluyor. Burayı, ruhuna uygun olarak Tire'ye özgü ürünlerin satıldığı iç ve dış turizme hizmet edebilecek otantik bir pazara dönüştüreceğiz" dedi.

Bedestenin, uzman akademisyenlerin gözetiminde aslına uygun olarak en ince ayrıntısına kadar restore edildiğini anlatan Çiçek, tarihi yapının ön cephesindeki binaların kamulaştırma çalışmaları tamamlandıktan sonra yıkılacağını açıkladı.

İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın ilçeyi gezdikten sonra tarihi yapılara hayran kaldığını ifade eden Tayfur Çiçek, "Bedestenin tekrar ilçeye kazandırılmasında önemli rol oynayan Vali Toprak'a Tireliler olarak minnettarız. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yürüttüğümüz ortak restorasyon projelerimize devam edeceğiz" dedi.

Çiçek, Tarihi Kutu Hanı'nın da yenileme çalışmalarının kısa süre sonra başlayacağını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarihi Bedesten Çarşısı'ndan Otantik Pazar'a - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement