Tarihi Cami Restore Ediliyor - Son Dakika
Yerel

Tarihi Cami Restore Ediliyor

Tarihi Cami Restore Ediliyor

Antalya’nın Aksı ilçesinde 1800’lü yıllarda Perge antik kentinden getirilen taşlarla yapılan tarihi Ağalar Cami’nde restorasyon çalışması başlatıldı.

21.01.2015 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Aksı ilçesinde 1800'lü yıllarda Perge antik kentinden getirilen taşlarla yapılan tarihi Ağalar Cami'nde restorasyon çalışması başlatıldı.

Aksu İhsaniye Mahallesi'nde bulunan tarihi Ağalar Cami, Aksu Belediyesi tarafından restore ediliyor. 1800'lü yıllarda antik kent Perge'den alınan taşlarla yapılan ve bu nedenle taşınmaz kültür varlığı olarak tescil edilen cami uzun zamandır çökme tehlikesi nedeniyle kullanılamıyordu.

Caminin restorasyonu için ihale gerçekleştiren Aksu Belediyesi, tarihi camiyi yeniden kullanıma açmayı planlıyor. Çalışmalar kapsamında ilk olarak tarihi caminin kaymaması için mikro kazı çalışması yapılarak temeli güçlendirilmeye başlandı. Çeşmesiyle birlikte tüm binanın restore edilerek bir tarihi kültür varlığı halkın hizmetine yeniden açılmasının planlandığı belirtilirken, çalışmaların temmuz ayında tamamlanmasının hedeflendiği kaydedildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarihi Cami Restore Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement