Tarihi Camiyi Taşıyamayınca Yenisini Yaptılar - Son Dakika
Güncel

Tarihi Camiyi Taşıyamayınca Yenisini Yaptılar

Yatağan ilçesinde kömür yatağı üzerinde bulunduğu için 2011 yılında başka bir bölgeye taşınan Yeşilbağcılar Mahallesi'ndeki vatandaşlar, eski mahallede kalan tarihi camiyi yeni yerleşim yerine taşıyamayınca, yenisini yaptı.

03.06.2016 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yatağan ilçesinde kömür yatağı üzerinde bulunduğu için 2011 yılında başka bir bölgeye taşınan Yeşilbağcılar Mahallesi'ndeki vatandaşlar, eski mahallede kalan tarihi camiyi yeni yerleşim yerine taşıyamayınca, yenisini yaptı.

Yeşilbağcılar Mahallesi'nde yaşayan yaklaşık 2 bin kişi, altında kömür rezervi bulunması nedeniyle 2011 yılında Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından istimlak edilen mahalleden, iki kilometre uzaktaki hazineye ait bir alana taşındı.

Yeşilbağcılar Mahallesi'nde 2011 yılına kadar ibadete açık olan, 1910 yılında bir kısmı ahşaptan yapılan Pirli Bey Camisi ve yanında yer alan türbe, eski yerleşim yerinde kaldı.

Tarihi caminin ve türbenin yeni yerleşim yerine taşınmasını talep eden mahalleliler, bu talep gerçekleşmeyince çeşitli kurum ve kuruluşların destekleri ve imece usulüyle Rüya Gibye Camisi'ni inşa etti.

Dağdibi mevkisinde inşa edilen caminin açılış törenine Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Yusuf Ekiz, Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Özkan, Yeşilbağcılar Mahallesi'nin eski yerleşim yerinde kalan tarihi Pirli Bey Camisi ve yanında yer alan türbenin kaderine terk edilemeyeceğini söyledi.

İlk cuma namazı kılındı

Yatağan Kaymakamlığı olarak Pirli Bey Camisi ve türbenin taşınması için çalışma yürüttüklerini ve ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini anlatan Özkan, "Elimizden gelirse camiyi ve türbeyi sizin istediğiniz bir yere taşıyacağız. Bu konuda kamuoyu desteği bekliyoruz. İmza kampanyası olabilir. Dilekçe verilebilir, kurumlar ziyaret edilebilir. Bir şekilde kamuoyu desteği bekliyoruz." dedi.

Yatağan Müftüsü Şahabettin Yılmaz ise caminin Ramazan ayı öncesinde hizmete girdiği için çok mutlu olduklarını kaydetti.

Yılmaz, "Caminin düne kadar birkaç eksiği vardı ama bugüne yetiştirmek için gece boyunca uykusuz kalıp çalıştılar. Rüya Gibye Camisi'nin yapımına destek veren herkese teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yatağan Müftülüğü ve Yeşilbacağcılar Mahallesi Cami Yaptırma, Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği tarafından, caminin arsasını bağışlayan hayırsever Mehmet Kesiktaş'a plaket verildi.

Açılışa katılanlar törenin ardından Rüya Gibye Camisi'ndeki ilk cuma namazını kıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tarihi Camiyi Taşıyamayınca Yenisini Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement