Tarihi Clandras Köprüsü Turizme Kazandırılacak - Son Dakika
Yerel

Tarihi Clandras Köprüsü Turizme Kazandırılacak

Tarihi Clandras Köprüsü Turizme Kazandırılacak

Karahallı ilçesinde Ulubey Kanyonları'ndaki 2500 yıllık Clandras Köprüsü, hazırlanan proje sayesinde bölgeye turist çekecek.

23.06.2014 22:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karahallı ilçesinde Ulubey Kanyonları'ndaki 2500 yıllık Clandras Köprüsü, hazırlanan proje sayesinde bölgeye turist çekecek.

Zafer Kalkınma Ajansı, Karahallı Belediyesi ve Karahallı Kaymakamlığı tarafından hazırlanan "Sosyal yaşam olanaklarını artırıcı ve kırsal turizmi geliştirici altyapılarla Clandras Bölgesi'ni geliştirme projesi" kapsamında Clandras bölgesinde tanıtım kokteyli düzenlendi.

Proje koordinatörü Hüseyin Bilgin, Karahallı'da kırsal kalkınmayı geliştirmek ve Clandras Köprüsü'nün turizme kazandırılmasını sağlamak amacıyla ilk etabı 867 bin lira bütçeli proje oluşturduklarını söyledi.

Proje kapsamında çok amaçlı merkezle birlikte yürüyüş parkurları, karavan parkı, amfi tiyatro, yürüyüş yolu, rekreasyon alanı ve piknik alanları oluşturulduğunu anlatan Bilgin, "Projenin bir diğer amacı da çevre köylerdeki kadınların yaptığı yerel ürünlerin turistlere tanıtımını ve satışını sağlamak. Böylelikle proje kapsamında kırsal kalkınmayı geliştirip, tarihi Clandras Köprüsü'nü tanıtacağız, turizme kazandıracağız" dedi.

Uşak Valisi Seddar Yavuz da kentin zengin tarihe sahip olduğunu fakat bugüne kadar bu eserlerden yeterince istifade edilemediğini belirterek "Önümüzdeki süreçte diğer kültür varlıklarımızı ve tarihi değerlerimizi de güçlendirmek istiyoruz" diye konuştu.

Katılımcılara, Clandras Köprüsü ve çevresi gezdirilip, bölge hakkında bilgi verildi. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarihi Clandras Köprüsü Turizme Kazandırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement