Tarihi Diziler Kızgızlara İş Kapısı Oldu - Son Dakika
Güncel

Tarihi Diziler Kızgızlara İş Kapısı Oldu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Ulupamir mahallesinden genel görüntü Kenan Aytaç' ın konuşması Solon Koçyiğit'in konuşması Tarihi diziler Kızgızlara iş kapısı oldu Tarihi diziler Van'ın Erciş ilçesinde yaşayan Kırgızlar için yeni bir iş kapısı oldu.

04.07.2016 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Ulupamir mahallesinden genel görüntü

Kenan Aytaç' ın konuşması

Solon Koçyiğit'in konuşması

Tarihi diziler Kızgızlara iş kapısı oldu

Tarihi diziler Van'ın Erciş ilçesinde yaşayan Kırgızlar için yeni bir iş kapısı oldu.

Erciş'e bağlı Ulupamir Mahallesi'nde yaşayan Kırgızların işleri son dönemde yayınlanan tarihi dizlerin ardından geleneksel Kırgız ve Türk giysileri ile motif ve hediyelik eşyalara olan talep nedeniyle arttı.

Bunun üzerine mahallede kendisine atölye kuran Kenan Aytaç, eski Türk ve Kırgız motiflerini ve giysilerini atölyede işlemeye başladı.

Artan talepleri karşılamak için işini büyüteceğini ifade eden Aytaç, şöyle konuştu:

"2 yıldır burada eski Türk kültürüne dair hediyelik eşya, ev tekstili, giyim, at malzemeleri, savaşçı kıyafetleri ve eski silahlar tarzında imalatlar yapıyorum. Ciddi bir talep var. Fuarlara ve festivallere katılıyoruz. Türkiye'deki yaklaşık 4 mağazaya ürün tedarik ediyorum. İnternet ortamında satışımızı yapıyoruz. Yaklaşık 2 yıldır aktif olarak çalışıyoruz. Bu tarihi diziler bize büyük katkı sundu. Evde oturan kadınlarımıza iş olanağı sağladık. Şu anda yanımda 5 kişiyi istihdam ettiriyorum. Dışarıda da 35 kişilik bir ekibim var. Bu ciddi bir istihdam alanı oldu. Devletten aldığımız destekle bayramdan sonra iş yerimizi büyüteceğiz. Sigortalı çalışan sayımızı da ona göre artıracağız. Bundan sonra da işimize devam edeceğiz."

Bu ürünlere yoğun talep olduğunu ve bazen talepleri karşılamakta sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Aytaç, sadece Türkiye değil, Avustralya, Hollanda ve Almanya gibi yerlere de ürün gönderdiğini belirterek, taleplerde Diriliş Ertuğrul dizisinin büyük katkısının bulunduğunu bildirdi.

Solon Koçyiğit ise ürettikleri bu ürünlerle aile bütçesine katkı sağladıklarını bildirerek, "İhtiyaçlarımızı, mutfak masraflarımızı karşılıyoruz. Eşimize yük olmamaya çalışıyoruz. El sanatlarımızı yeniden canlandırmak istiyoruz." dedi.

Tarihi Diziler Kızgızlara İş Kapısı Oldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tarihi Diziler Kızgızlara İş Kapısı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement