Tarihi Dizilerden Değil Kitaplardan Öğrenin - Son Dakika
Güncel

Tarihi Dizilerden Değil Kitaplardan Öğrenin

Tarihi Dizilerden Değil Kitaplardan Öğrenin

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Tarih Söyleşileri"nin bu haftaki konuğu Tarihçi - Yazar Yavuz Bahadıroğlu oldu.

21.01.2015 14:22  Güncelleme: 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programda Bahadıroğlu, Esenlerliler'e Osmanlı Devleti'nin kuruluş ve büyüme amacından bahsetti.

O HADİS GERÇEKLEŞTİ

Bahadıroğlu, Osmanlı Devleti'nin kuruluş ve büyüme amacının her zaman Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in hadisi olan "İstanbul mutlak fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutandır, onu fetheden asker ne güzel askerdir" hadisini gerçekleştirmek olduğunu ifade etti. Bu düşünceyle Ertuğrul Gazi'nin yola çıktığını ve devleti kurmanın temellerini attığını dile getiren Bahadıroğlu, "Ertuğrul Gazi'nin düşüncesi 'Benim torunlarım bu hedefi gerçekleştirmeli. Biz bu hadisi gerçekleştiren devlet olmalıyız' düşüncesindeydi. İşte Osmanlı ile sadece bu yüzden bile gurur duymalıyız. Biz böyle bir toplumun evlatlarıyız" şeklinde konuştu.

EN İYİSİ DİRİLİŞ ERTUĞRUL

Osmanlı tarihini anlatan televizyon dizilerini de eleştiren Yavuz Bahadıroğlu, tarihi dizilerden değil kitaplardan araştırıp öğrenmek gerektiğini söşyleyerek "Muhteşem Yüzyıl tam anlamıyla muhteşem rezaletti. Onu hiç saymıyorum ancak şu sıralar TRT'de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisi de tam gerçeği yansıtmıyor. Bu aşk meşk olayları böyle yaşanmazdı. Bu izleyicinin ilgisini çekmek için senaryoya dâhil edilen bölümlerdir. O zamanlar kadınlar başları açık o şekilde kıyafet giymezdi ama yine de yapılanların arasında en iyisi bu dizidir diyebiliriz" dedi.

Programın ardından Bahadıroğlu, kendisini dinlemeye gelenlerin sorularını cevapladı ve okurları için kitaplarını imzaladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tarihi Dizilerden Değil Kitaplardan Öğrenin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement