Tarihi Eser Kaçakçılarını Jandarma Yakaladı - Son Dakika
Güncel

Tarihi Eser Kaçakçılarını Jandarma Yakaladı

Tarihi Eser Kaçakçılarını Jandarma Yakaladı

Bingöl’ün Genç ilçesi Kıral Kızı mevkiinde yaptıkları kazılardan elde ettikleri tarihi eserleri farklı illere götürüp satmak isteyen tarihi eser kaçakçıları, Genç İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerin operasyonu ile kıs kıvrak yakalandı.

09.03.2015 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'ün Genç ilçesi Kıral Kızı mevkiinde yaptıkları kazılardan elde ettikleri tarihi eserleri farklı illere götürüp satmak isteyen tarihi eser kaçakçıları, Genç İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin operasyonu ile kıs kıvrak yakalandı.

Urartular, Bizanslılar ve daha bir çok medeniyete ev sahipliği yapan ve köklü geçmişe sahip olan Genç ilçesinin bir çok yeri yıllardır define avcılarının hışmına uğradı. Yerel basın tarafından da sıklıkla dile getirilen konu hakkında sürekli çalışmalar yürüten Genç İlçe Jandarma Komutanlığı, yaptığı son operasyon ile tarihi eser kaçakçılarına büyük darbe vurdu. Alınan bilgiye göre, Genç İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, uzun süre yaptığı istihbari çalışmalar neticesinde geçtiğimiz hafta içinde Genç ilçesinde durdurdukları bir araç içerisinde farklı dönemlere ait 92 parça sikke, 6 adet kolye heykelciği, 1 adet bilezik, ve 1 adet şamdanlık olmak üzere 100 adet tarihi eseri ele geçirdi. 1 kişinin göz altına alındığı olay ile ilgili soruşturmanın devam ettiği ve ele geçirilen tarihi eserlerin soruşturmanın tamamlanmasının ardından Elazığ Müze Müdürlüğü'ne teslim edileceği öğrenildi.

Genç ilçesinde tarihi sit alanları içerisinde yer alan yerleşim yerlerine zaman mefhumu gözetilmeksizin devriyeler attıklarını belirten Genç İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bu devriyelerin sıklıkla artacağını belirtti. Tarihi değerlerin konusunda hassasiyet gösterdiklerini dile getiren Jandarma Komutanlığı yetkilileri vatandaşların bu gibi durumlarda İlçe Jandarma Komutanlığı'nı haberdar etmelerini istediklerini belirtti. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tarihi Eser Kaçakçılarını Jandarma Yakaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement