Tarihi Eserlerin Korunması ve Geleceğe Güvenle Devredilmesi Çalıştayı" - Son Dakika
Güncel

Tarihi Eserlerin Korunması ve Geleceğe Güvenle Devredilmesi Çalıştayı"

İMO Yönetim Kurulu Başkanı Ersan: "Çalıştay sonrası gerçekleştirdiğimiz Bitlis gezisinde, kentte gördüğümüz manzara tarihi miraslarımıza ve geleceğimize sahip çıkmadığımızı ortaya koydu"

27.10.2014 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Van Şubesi, İMO İl Temsilciliği ve Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) iş birliğiyle Bitlis'te düzenlenen "Tarihi Eserlerin Korunması ve Geleceğe Güvenle Devredilmesi Çalıştayı" sona erdi.

BEÜ Sağlık Meslek Yüksekokulu'nda çalıştayın değerlendirme toplantısı yapıldı.

Ardından katılımcılar Bitlis ve Ahlat ilçesindeki tarihi eserlerde incelemelerde bulundu.

İMO Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Ersan, gazetecilere yaptığı açıklamada, İMO'nun 2015 yılında Erzurum'da düzenleyeceği "Tarihi Eserlerin Güçlendirilmesi Sempozyumu"nun altyapısını oluşturmak amacıyla Bitlis'te böyle bir çalıştay düzenlediklerini söyledi.

Çalıştaydaki sonuç bildirgesini Erzurum'daki sempozyumda değerlendireceklerini ifade eden Ersan, şöyle konuştu:

"Bitlis il merkezindeki tarihi gezi sonrası Ahlat'taki Selçuklu Mezarlığı ve kümbetlerini gezdik. Çalıştay sonrası gerçekleştirdiğimiz Bitlis gezisinde, kentte gördüğümüz manzara tarihi miraslarımıza ve geleceğimize sahip çıkmadığımızı ortaya koydu. Katılan tüm hocalarımız bunu belirtti. Gözlemlediğimiz bu sonuç neticesinde Bitlis'te tarihi yapılar için bilinç oluşturmak ve bu bilinci açığa çıkarabilmek adına, yerel ve kamu yöneticileriyle bu süreci paylaşmış bulunmaktayız. Umarım Bitlis'te yaşayanlar da bu çalıştaydan kendilerine bir sonuç bildirgesi çıkarır. Sonucun kentimiz için yararlı olacağını düşünüyorum."

Çalıştaya, yurt genelindeki farklı üniversitelerden profesör, inşaat mühendisleri, kurum müdürleri, arkeolog, sosyolog, avukat ve mimarlar katıldı. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tarihi Eserlerin Korunması ve Geleceğe Güvenle Devredilmesi Çalıştayı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement