Tarihi Eski Belediye Binası Restore Ediliyor - Son Dakika
Güncel

Tarihi Eski Belediye Binası Restore Ediliyor

Tarihi Eski Belediye Binası Restore Ediliyor

Tarihi eski belediye binasının restorasyon çalışmaları devam ediyor.

31.05.2016 09:44  Güncelleme: 09:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihi eski belediye binasının Restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra Bozkır'ın ilk kültürel müzesi olarak faaliyet gösterecek. Bozkır'da ilk olacak kültürel müzede, Bozkır'ın tarihi, sosyal yaşamı, kültürel değerleri simgelenerek tarihi miraslar sergilenecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi İmar ve şehircilik Daire Başkanlığı tarafından Bozkır'a kazandırılacak olan 4 bin yıllık Bozkır tarihinin sergileneceği kültürel yapıda çalışmalar devam ediyor. Tarihi binanın restorasyonu için ilk etapta dış cephenin yenileme çalışmalarında büyük aşama kaydedildi. Bina restorasyonu için iskeleler kuruldu ve restoresi devam eden binanın ahşap parçaları yerleştirilmeye başlandı. İki katlı olarak hizmet verecek olan tarihi eski belediye binasının üst katında ise kafeterya oluşturulacak ve Bozkır'ın sosyal yapısına katkı sağlayacak.

Bozkır'ın ilk kültürel müzesi olacak.

Bozkır kültürünün gelecek nesillere aktarılmasında kültürel müzenin köprü olacağına dikkat çeken Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, müzenin şimdiden ilçemize hayırlı olmasını diledi. Başkan Gün konuşmalarına şu ifadelere yer verdi, "Bozkır'ın kültürü çok geniş bir coğrafyaya hitap eden ve özgün bir kültürdür. Bu kültürün yansıtılması, gelecek nesillere aktarılması bizler için önemlidir. Bu bağlamda tarihi eski belediye binamızın alt kısmını kültürel müze olarak düzenliyoruz. Üst katını ise sosyal alan çerçevesinde düzenlemesini yapacağız. Binamızın çevresindeki tarihi de canlandırıyoruz. Tarihi binanın yanında bulunan Selçuklu taş köprüsünün de restorasyon çalışmalarını başlatıyoruz. Hamamımızın da restore çalışmaları için son aşamaya geldik. Yürüyüş yolu düzenleme çalışmamız da yakın zamanda başlayacak. Tarihi binamızdan başlayacak olan yürüyüş yolu düzenleme çalışmamızda, dinlence alanları, oturma alanları, seyir alanları, bisiklet yolları olacak. İlçemizin bu bölgesinde tarihi dokuları canlandırarak bu alanı kültürel merkez haline getiriyoruz. Tarihi miraslarımızı korumaya yönelik çalışmalarımız artarak devam edecek. Şimdiden tüm hemşehrilerime hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tarihi Eski Belediye Binası Restore Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement