Tarihi Ev Alev Alev Yandı - Son Dakika
Güncel

Tarihi Ev Alev Alev Yandı

Antalya'nın Alanya ilçesi İskele bölgesi Kızıl Kule karşısında bulunan tarihi ev kül oldu.

03.03.2014 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alanya'nın en önemli tarihi evlerinin başında gelen ve ALTSO Meclis Üyesi Serdar Uygun'a ait ahşap tarihi ev henüz nedeni belirlenemeyen bir sebepten dolayı yanarak kül oldu.

Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından da koruma altına alınan, restore edildikten sonra alt katı Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'na ait Bake Cake Pastanesi olarak işletilen tarihi ev yangınına ilk müdahale Alanya İtfaiye ekipleri tarafından yapıldı.

Görgü şahitlerinden alınan bilgiye göre, yangın gece yarısı 01.45 sıralarında alt katta bulunan pastane bölümünden başladı. Evin ahşap olması ve şiddetli rüzgarın etkisi ile alevler 10 dakika içinde tüm evi sardı. Çevre belde itfaiyelerinden yardım istendi. Polis, itfaiye araçlarının yangın mahalline en kısa zamanda ulaşmalarını sağlamak için tek şeritli İskele Yolu girişini kapattı ve itfaiye araçlarına ters şeritten yol verdi.

5 itfaiye aracı ve 20 itfaiye erinin müdahale ettiği yangın 2 saatlik çalışma sonucu tamamen söndürüldü. Alanya İtfaiye Müdürü Mehmet Oral yangın hakkında şunları söyledi: "Tarihi binanın tamamına yakını kül oldu. Şu anda içeri girip yangının çıkış nedeni hakkında araştırma yapamıyoruz. Çünkü sadece bir ahşap duvarı kaldı ve onun da yıkılma tehlikesi var. Soğutma çalışmalarımız ise devam ediyor" dedi.

RIZA YANIK

Tarihi Ev Alev Alev Yandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tarihi Ev Alev Alev Yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement