Tarihi Geceyi Antalya Sakin Atlattı (7) - Son Dakika
Güncel

Tarihi Geceyi Antalya Sakin Atlattı (7)

Tarihi Geceyi Antalya Sakin Atlattı (7)

Başkan TÜREL: NÖBETE DEVAM EDECEĞİZCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı'ndan internet ve cep telefonuyla gönderilen, "Sokakları boşaltmayın, akşam yeni bir girişim olabilir.

16.07.2016 23:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan TÜREL: NÖBETE DEVAM EDECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı'ndan internet ve cep telefonuyla gönderilen, "Sokakları boşaltmayın, akşam yeni bir girişim olabilir. Sokakları boşaltmayın kardeşler, unutmayın Mısır'da darbe ikinci dalgada geldi. İlk girişimde başarılı olamadı. Halkın çekilmesiyle 2'nci dalgada darbe yapıldı" şeklindeki mesajla vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'na çağrılmaya devam ediyor. Çağrı üzerine Antalya Cumhuriyet Meydanı'na çok sayıda vatandaş toplandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların meydana gelmesiyle halk otobüslerinin 3 gün boyunca ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu.

BAŞKAN TÜREL HALKA SESLENDİ

İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, kente döndükten sonra akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara seslendi. Vatandaşın, demokrasi düşmanlarının bir oyununu daha 15 Temmuz akşamı hep birlikte bozduğunu belirten Menderes Türel, "Bu ülkenin demokrasisine göz dikenler, dersini sizler sayesinde bir kez daha almıştır. Bu millet, bu ülkenin üzerine oynanan bütün oyunları bozmuştur. Bu millet, demokrasiye kurulan tuzakları her zaman bozmuştur. Ben, hayatım boyunca bir demokrasi şehidinin adını taşımaktan şeref duyuyorum. O isme layık olmaya çalışıyorum. Bundan sonrada onun için gayret edeceğim" dedi.

BİR HAFTA MEYDANDA OLUNACAK

Birkaç saat önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanından Antalya'ya geldiğini belirten Menderes Türel, "Hepinize selamını, muhabbetlerini iletiyorum. Kendisinin de söylediği gibi, 'Su uyur, düşman uyumaz'. Onun için rehavete kapılmayacağız. Bu meydandaki nöbeti bugün de yarın da Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi bir hafta boyunca devam ettireceğiz. Bu demokrasi düşmanlarına, hainlerine fırsat vermeyeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'nin başarısını hazmedemeyenlerin bu oyunları yıllardır oynadığını vurgulayan Türel, "Ama bir konuda yanılıyorlar, Türk milleti bu oyunların hepsinin farkındadır. Bu oyunların karşısında dimdik duran bir Cumhurbaşkanı, bir Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan vardır. İnsanlıktan nasibini almamış bu alçaklar, bu şerefsizler, Türk milletinin üstüne, bu devletin üstüne, bu devletin silahıyla ateş açmıştır. Şerefli olan askerlerimiz, 'biz bu millete ateş açamayız' dediklerinde de şehit etmişlerdir. Bunlar böyle haindir. Bugüne kadar bu ülkeye hain tuzak kuranlar, boylarının ölçüsünü aldı. Bundan sonra da alacaklardır. Bugün de yarın da sabaha kadar bu meydandayız. Bu meydan tarihi bir meydandır" dedi.

JANDARMA ALAY KOMUTANI GÖZALTINA ALINDI

Bu arada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin soruşturmada Antalya Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Yurdagül gözaltına alındı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarihi Geceyi Antalya Sakin Atlattı (7) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement