Tarihi 'Gıdı Gıdı' Treni İlk Nostalji Seferini Yaptı - Son Dakika
Yerel

Tarihi 'Gıdı Gıdı' Treni İlk Nostalji Seferini Yaptı

Tarihi \'Gıdı Gıdı\' Treni İlk Nostalji Seferini Yaptı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde Sümerbank fabrikasının çalışanlarını taşıyan tarihi "Gıdı Gıdı" treni, 10 yıl aradan sonra ilk nostaljik seferine çıktı.

28.01.2016 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Sümerbank fabrikasının çalışanlarını taşıyan tarihi "Gıdı Gıdı" treni, 10 yıl aradan sonra ilk nostaljik seferine çıktı.

Bölge halkınca çıkardığı ses dolayısıyla "Gıdı Gıdı" adıyla bilinen tren, 10 yılın ardından Nazilli'de yeniden sefere çıktı. Atatürk 'ün tarihi mirasını tekrar hizmete sokmaktan ötürü mutluluk duyduklarını söyleyen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Gıdı Gıdı, Atatürk'ümüzün ilçemize 1937 yılında açtığı Sümerbank Fabrikasının işçilerini taşıyan trendir. Nazilli'mizle bütünleşen tren çıkardığı sesten dolayı Gıdı Gıdı adını almıştır. Sümerbank kapandıktan sonra tabi trenin de faaliyeti durmuştu. Çok hurda bir vaziyetti. Nazilli Belediyesi olarak yaklaşık 250-300 bin TL arası para harcayarak trenimizi tekrar canlandırdık. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şubat'ın 19'unda açılışını yapacağız. Açılışın ardından hafta da 2-3 kez trenimizi halkımızla buluşturacağız. Buradaki amacımız para kazanmak ya da yolcu taşımak değil Sadece tarihimizi halkımızla buluşturmak istiyoruz. Nazilli'mizde böyle tarihi değerlerin ön plana çıkması için çalışıyoruz. Etnografya Müzesi, Basma Müzesi, Gıdı Gıdı treni, Sinan Dede ve vb. birçok değerimiz var. Bu tarihi değerleri hem korumak hem de yaşamak zorundayız" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarihi 'Gıdı Gıdı' Treni İlk Nostalji Seferini Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement