Tarihi Hamamda Meclis Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Tarihi Hamamda Meclis Toplantısı

Lüleburgaz Belediyesince restore edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'ndeki 450 yıllık hamam, meclis binası olarak hizmet veriyor Hamamın meclis binasına dönüştürüldüğünü öğrenen vatandaşlar da külliyeyi ziyaret ediyor Belediye Başkanı Halebak: "450 yıllık yapıyı restorasyonla yeniden ayağa kaldırarak.

26.09.2014 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lüleburgaz Belediyesince restore edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'ndeki hamam, belediyenin meclis toplantılarına ev sahipliği yapıyor.

Meclis binasına dönüştürülen hamama vatandaşlar da ilgi gösteriyor.

Belediye Başkanı Emin Halebak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, metruk hale gelen 450 yıllık hamamın yıkılmasını önlemek için proje hazırladıklarını söyledi.

Külliyenin, Mimar Sinan'ın en önemli eserlerinden biri olduğunu belirten Halebak, şöyle konuştu:

"Restorasyon çalışmalarına yaklaşık 7 yıl önce başladık. Yapı, 6 milyon liralık bütçeyle restore edildi. Tarihi Kültürel Mirasın Korunması projesiyle, 450 yıllık yapıyı restorasyonla yeniden ayağa kaldırarak meclis binası haline getirdik. Meclis kararıyla hamam kısmını satın alarak projeyi gerçekleştirdik."

"Huzur ve mutluluk veriyor"

Halebak, Türkiye'de belediyeye ait ilk meclis binasını hizmete açtıklarını, tarihi yapıda meclisin toplanmasının ayrı bir güzelliği olduğunu söyledi.

Binaya girdiklerinde, meclis üyelerinin gözlerinden huzur ve mutluluk okunduğunu belirten Halebak, şöyle devam etti:

"Meclis salonunda, meclis başkanı ile meclis üyelerinin oturduğu masanın aynı seviyede olması da ayrı bir öneme sahip. Herkesin birbirinin yüzünü gördüğü ve başkanla meclis üyelerinin arasında seviye farkının olmadığı demokratik bir meclis salonu inşa ettik. O açıdan çok önemli. Öte yanda tarihi dokusuna uygun kapıları ve mermerden yapılmış zemini ile meclis başkanı ve üyelerinin toplandığı yuvarlak masanın ortasındaki havuz dikkat çekiyor."

Halebak, iki katlı binanın içinde meclis salonunu, vatandaşların meclisi izlemesi için bölüm, grup toplantılarının yapılacağı salon, komisyonlar için toplantı salonu ile meclis üyelerinin dinleneceği kafeterya bulunduğunu aktardı.

Ziyaretçi akını

Hamamın restore edilerek meclis binasına dönüştürüldüğünü duyan vatandaşlar da belediyeyi ziyaret ediyor.

Ziyaretçilerden Halit Tunca, tarihi yapının bu şekilde hizmet vermesinden mutluluk duyduğunu kaydetti.

Yapının restorasyonunda emeği geçenlere teşekkür eden Tunca, tarihi yapının içini gezdiğinde çok heyecanlandığını sözlerine ekledi. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarihi Hamamda Meclis Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement