Tarihi İlçe İçin Tarihi Bir Toplantı Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Tarihi İlçe İçin Tarihi Bir Toplantı Yapılacak

Tarihi İlçe İçin Tarihi Bir Toplantı Yapılacak

Kent Konseyi, 7–8 Mayıs tarihlerinde gerçekleştireceği sempozyumda Hasankeyf ve UNECSO konularını masaya yatıracak.

27.04.2016 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hasankeyf'in kaderi bu sempozyumda tartışılacak

Batman Kent Konseyi, aralarında Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, bir çok üniversiteden akademisyen, Türkiye'nin ünlü STK temsilcileri, tarih ve kültür aktivistleri 7-8 Mayıs 2016 tarihinde iki gün sürecek olan "Hasankeyf ve Dicle Vadisi Sempozyumu"na katılım çağrısı yaptı.

Toplantıda verilen bilgilere göre, 7 Mayıs Cumartesi günü Belediye Konferans Salonunda Ilısu Barajı projesi gün boyu gerçekleşecek olan sempozyumda tartışılacağı, ayrıca, 8 Mayıs Pazar günü de Hasankeyf'te halka açık bir şekilde tartışma forumu açılacağı ifade edildi.

Kent Konseyinde yapılan toplantıda 2 gün boyunca Batman ve Hasankeyf'te çok sayıda katılımcının yer alacağı sempozyuma ilişkin toplantı yapılırken, herkesin ve herkesimin sempozyuma katılmaları yönünde çağrı yapıldı.

12 bin yıllık geçmişi olan, UNESCO Kültürel Miras Kriterinin 10'undan 9'unu karşılayan Hasankeyf'in, ömrü 40 yıllık bir baraj için feda edildiğini açıklayan Kent Konseyi, 7–8 Mayıs tarihlerinde gerçekleştireceği sempozyumda Hasankeyf ve UNECSO konularını masaya yatıracak. Hasankeyf ve Dicle Vadisi üzerinde planlanan Ilısu Baraj Projesi, 7 Mayıs'ta Batman'da düzenlenecek sempozyumda ayrıntılı bir şekilde tartışılacak. Üç oturumda konunun ilgili uzmanları ve kurumları farklı yönleriyle çok sayıda sunum gerçekleştirecek.

PROGRAMA YOĞUN KATILIM SAĞLANACAK

7 Mayıs'ta Belediye Konferans Salonunda Eş Başkan Gülistan Akel ve Hasankeyf Belediye Başkanı Abddulvahap Kusen'in de ktılacağı programda Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri Peyzaj Alanı Yönetim Başkanı Nevin Soyuka, Kültür ve Turizm Eski Bakanı Ertuğrul Güney, Batman Üniversitesi prof. Dr. Gülriz Kozbe, Prof. Dr. Zeynep Ahunbay ve Doç Drç Serhat Harman tarafından 4 sunum gerçekleştirilecek. KJA Sorumlusu Ayla Aklat Ata'nın katılacağı etkinlikler, 8 Mayıs'ta Hasankeyf seyir alanında Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş'un katılımı gerçekleşecek olan söyleşilerin ardından doğa yürüyüşü ile sona erecek.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Tarihi İlçe İçin Tarihi Bir Toplantı Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement