Tarihi İshakpaşa Sarayının Benzeri Ağrı'ya Yaptırılıyor - Son Dakika
Güncel

Tarihi İshakpaşa Sarayının Benzeri Ağrı'ya Yaptırılıyor

Tarihi İshakpaşa Sarayının Benzeri Ağrı\'ya Yaptırılıyor

Doğubayazıt'taki tarihi İshakpaşa Sarayının dış ölçü ve görünümünün benzeri, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesine kongre ve kültür merkezi olarak yaptırılıyor.

19.09.2014 17:43  Güncelleme: 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğubayazıt'taki tarihi İshakpaşa Sarayının dış ölçü ve görünümünün benzeri, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesine kongre ve kültür merkezi olarak yaptırılıyor.

İbrahim Çeçen Üniversitesi kampüsünde 18 bin metrekare alan üzerine yaptırılan Kültür ve Kongre Merkezi tarihi İshak Paşa Sarayı dış ölçü ve görünümünde olacak. Fiziki yapılanmasını yüzde 90 oranında tamamlayan İbrahim Çeçen Üniversitesinde kısa bir süre önce temeli atılan Kongre ve Kültür Merkezinde inşaat aralıksız sürüyor. Kültür ve Kongre Merkezinde simültane sistemi ve her türlü teknolojik sisteme sahip 1100 kişi kapasiteli salon, ayrıca 300 kişilik kapasiteli 2 salon, kütüphane, bilim ve bilgi - işlem merkezi, kafeterya ve fuaye salonları yer alacak. İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, kongre ve kültür merkezinin önümüzdeki yılın sonuna kadar bitirilmesinin planlandığını bildirdi. Prof. Dr. Aslan, İshakpaşa Sarayının bir benzeri olacak merkezin ulusal ve uluslararası konferans, konser ve seminerlerin yapılabileceği bir donanıma sahip olacağını belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarihi İshakpaşa Sarayının Benzeri Ağrı'ya Yaptırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement