Tarihi Kentin Çöp Konteynerlerine Yağlı Boya Resim - Son Dakika
Yerel

Tarihi Kentin Çöp Konteynerlerine Yağlı Boya Resim

Karabük'ün tarihi evleriyle ünlü ilçesi Safranbolu'da çöp konteynerleri, kötü görüntü oluşturmaması için yağlı boya resim yapılarak güzelleştiriliyor.

20.11.2015 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük'ün tarihi evleriyle ünlü ilçesi Safranbolu'da çöp konteynerleri, kötü görüntü oluşturmaması için yağlı boya resim yapılarak güzelleştiriliyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uygulamanın Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM) resim öğretmeni Mustafa Tunç tarafından başlatıldığını söyledi.

Tunç'un kendisine böyle bir öneriyle geldiğini ifade eden Aksoy, "Uygulamayı ilk duyduğumda hoşuma gitti ve uygulamanın hemen başlamasını istedim. Bu çalışmayla birlikte tarihi çarşıda bazı yerlerde bulunan kötü görüntünün de önüne geçmiş olacağız. O bölgede çok fazla çöp konteyneri yok ancak olanlar da kötü görüntü oluşturuyordu. Belediye olarak bunları gri renge boyuyorduk ancak kısa süre sonra yine kötü görüntü oluşturuyordu" diye konuştu.

Resim öğretmeni Mustafa Tunç da böyle bir uygulamanın güzel olacağını düşündüğünü kaydederek, Başkan Aksoy'a çalışmayı anlattığını belirtti.

Aksoy'un da çalışmayı çok güzel bulduğunu ve kendisinin hemen uygulamayı hayata geçirmesini söylediğini vurgulayan Tunç, Aksoy'a kendisine destek verdiği için teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarihi Kentin Çöp Konteynerlerine Yağlı Boya Resim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement