Tarihi Kentler Birliği Edirne Semineri Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Tarihi Kentler Birliği Edirne Semineri Sona Erdi

Tarihi Kentler Birliği Edirne Semineri Sona Erdi

Edirne Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Tarihi Kentler Birliği (TKB) Edirne Semineri sona erdi.

28.05.2016 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Tarihi Kentler Birliği (TKB) Edirne Semineri sona erdi.

Edirne Belediyesi'nin ev sahipliğinde 27-28 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenlenen TKB Edirne Semineri, ikinci gününde Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'na düzenlenen programla sona erdi. ETSO Salonundaki konferansa, TKB Danışma Kurulu ve ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, TKB ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan, ilçe belediye başkanları ve meclis üyelerinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri, STK üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

'Trakya'da Ortak Yaklaşım ve Gelecek Hedefleri' konu başlığı altında bir sunum yapan Şehir Plancısı Faruk Göksu, Edirne'nin geleceği ile ilgili görüşlerini aktardı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da,'Edirne'de Doğal- Tarihsel Mirasın Korunmasında Yeni Atılımlar ve Gelecek Hedefleri' konulu yaptığı sunumda, kentin tarih ve kültürel lokasyonu hakkında bilgiler verdi. Gürkan, "Bizim gibi tarihi dokusu baskın olan kentlerde, ben hep miras olayına hep şöyle bakarım, ben kendimi Edirne'de hiç mirasçı olarak görmedim. Yani varis görmedim. Bu tarihi dokuyu bize bir miras olarak görmedim. Çünkü miras olarak görürseniz, o zaman onu harcama imkanınız olur, zafiyetlerinize yenik düşebilirsiniz. Ben bu tarihi dokuyu hep emanet olarak gördüm ki gelecek kuşaklara, gelecek yüzyıllara çok daha sağlam bir şekilde teslim edelim" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Aziz Elbas da, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin bir başka programı sebebiyle kente gelemediğini ancak selamlarını ilettiğini söyledi. Elbas, 'Balkanlarda Kültürel Mirasın Korunması ve Bursa Örneği' ile ilgili sunumu gerçekleştirdi.

Tarihi Kentler Birliği Edirne Semineri'nin ikinci oturumunun sona ermesinin ardından katılımcılar, '40 Yıldır Dünya'yı Dolaşan Traklar' isimli serginin açılışını gerçekleştirdi. Edirne Lalezar tesislerinde verilen öğle yemeği ve temsili yağlı güreş gösterisinin ardından yaklaşık 160 birlik üyesi belediye başkanı ve diğer katılımcılar, Bulgaristan ve Romanya ziyaretlerini gerçekleştirmek üzere Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yaptı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tarihi Kentler Birliği Edirne Semineri Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement