Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne Doğru - Son Dakika
Yerel

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne Doğru

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Kırkpınar Yağlı Güreşleri dünyada 654 yıldır kesintisiz devam eden tek organizasyondur" dedi.

10.07.2015 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Kırkpınar Yağlı Güreşleri dünyada 654 yıldır kesintisiz devam eden tek organizasyondur" dedi.

Gürkan, belediye meclis salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, tarihi güreşlere az bir süre kaldığını söyledi.

Ramazan Bayramı'nın ardından 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali etkinliklerinin başlayacağını anlatan Gürkan, "Bir gelenek, bir efsane 10 gün sonra tekrar gerçekleşecek. Kırkpınar Yağlı Güreşleri dünyada 654 yıldır kesintisiz devam eden tek organizasyondur. Tüm Türk milleti adına ev sahipliğini yapacağız. Bu bizim için ayrı bir gurur, ayrı bir onurdur" diye konuştu.

Gürkan, yeni Kırkpınar alanı ile ilgili projenin tamamlandığını, yapımının ise gelecek yılki güreşlere yetiştirileceğini kaydetti.

-"Çeyrek finale kadar seribaşı uygulaması"

Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Merkez Hakem Komitesi Başkanı Tahir Yılmaz da ön eksiklikleri tespit etmek amacıyla Edirne'ye geldiklerini söyledi.

Yağlı güreşlerin en üst seviyesinin Kırkpınar olduğunu ifade eden Yılmaz, "Elimizden geldiği kadar, sıfır hatayla bu organizasyondan çıkmak için seferber olacağız" dedi.

TGF Marmara Bölge Sorumlusu Metin Şen ise 654. Kırkpınar'da çeyrek finale kadar seribaşı uygulamasını getirdiklerini söyledi.

Çeyrek finale kadar geçen yılın son 8 başpehlivanının birbirine düşmeyeceğini dile getiren Şen, şunları kaydetti:

"Çeyrek finalden sonra vatandaşlarımız daha güzel ve çekişmeli güreş seyredecekler. Kırkpınar'da çok büyük değişiklikler yok. Sadece kemer almış iki tane başpehlivanımız yaşından dolayı güreşemiyordu, onlar bu yıl güreşecekler. Güreş süreleri de aynı. 30 dakika başpehlivanlık güreşi 5 dakika puanlama. Puanlamada bir sonuç çıkmazsa ilk puanı alan galip olacak."

Şen, bir gazetecinin sorusu üzerine, 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde üst üste üçüncü kez başpehlivan olarak altın kemerin daimi sahipliğine hak kazanan fakat dopingli çıkmasından dolayı altın kemeri iade etmesine karar verilen Ali Gürbüz'ün cezasının devam ettiğini ve güreşmeyeceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement