Tarihi Kızkalesi Sahili, Akdeniz'in Yeni Gözdesi - Son Dakika
Güncel

Tarihi Kızkalesi Sahili, Akdeniz'in Yeni Gözdesi

Tarihi Kızkalesi Sahili, Akdeniz\'in Yeni Gözdesi

Unesco Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Mersin'in Erdemli İlçesi'nin tarihi ve turistik mahallesi Kızkalesi, tatilcilerin yeni gözdesi oldu.

16.07.2016 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Unesco Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Mersin'in Erdemli İlçesi'nin tarihi ve turistik mahallesi Kızkalesi, tatilcilerin yeni gözdesi oldu.

Doğası ve içerisinde yer aldığı denizi ile büyük ilgi çeken Kızkalesi sahilleri, yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Mitolojik hikayesiyle merak uyandıran ve denizin ortasındaki görünümü ile kendine hayran bırakan Kızkalesi, tatilcilere tarihi eserlerin ışığında tatil yapma imkanı sunuyor. Sığ bir su yapısına sahip olması nedeniyle özellikle aileler tarafından tercih edilen Kızkalesi, her bütçeden vatandaşa tatil imkanı sunuyor.

Ankara'da oturan Adem Apaydın, tatil için Kızkalesi'ni seçtiğini belirterek, "Ankara'dan geliyorum. Her seferinde biraz daha fazla hayran kalıyorum buraya. Denizi, kumu çok güzel, herkese tavsiye ediyorum. En güzeli de, yazın fiyatlar neyse kışın da o. Gezilecek çok güzel yerleri var. En güzeli de, karşıdaki Kızkalesi'ne tekne turu ile gitmek, koyları gezmek. Çok memnunuz ve seneye yine geleceğiz" dedi.

Hatay'dan tatil için geldiğini belirten Emel Mansuroğlu ise, Kızkalesi'ni çok beğendiğini ve tatil için çok uygun bir yer olduğunu belirterek, "Denizi harika, çocuklarım için ideal. Tarihi yerleri görülmeye değer. Gittik, gezdik ve çok beğendik. Gelmeyenlere tavsiye ederim. Kızkalesi'ni daha önce görmeyenlere, buraya gelmelerini tavsiye ediyorum. Çok memnun kalacağınıza eminim" diye konuştu.

- Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarihi Kızkalesi Sahili, Akdeniz'in Yeni Gözdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement