Tarihi Köprü'deki Artan Ölümlü Kazalara Dubalı Çözüm - Son Dakika
Güncel

Tarihi Köprü'deki Artan Ölümlü Kazalara Dubalı Çözüm

Tarihi Köprü\'deki Artan Ölümlü Kazalara Dubalı Çözüm

KAYSERİ'nin, Sarıoğlan İlçesi'ndeki tarihi Şahruh Köprüsü üzerinde meydana gelen kazalarda son 6 ayda 4 kişi öldü 9 kişi yaralandı.

11.10.2016 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAYSERİ'nin, Sarıoğlan İlçesi'ndeki tarihi Şahruh Köprüsü üzerinde meydana gelen kazalarda son 6 ayda 4 kişi öldü 9 kişi yaralandı. Özellikle hızını alamayan araç sürücülerinin neden olduğu kazalarla birlikte köprüdeki tehlike gün yüzüne çıktı.

Sarıoğlan İlçesi'ndeki bazı kişilerin 'Ölüm köprüsü' adını verdikleri Şahruh Köprüsü'nde  2 1 Mayıs 2016 tarihinde meydana gelen kazada, 26 yaşındaki Şükrü Çam yönetimindeki 38 DN 110 plakalı otomobil, Şahruh Köprüsü girişinde hızını alamayarak Kızılırmak Nehri'ne uçtu. Kazada, sürücü Şükrü Çam ile beraberindeki 38 yaşındaki Ahmet Akyüz ve 30 yaşındaki Kadir Bedir öldü. 3 Ekim'de meydana gelen kazada ise, yine Tarihi Şahruh Köprüsü'nden Kızılırmak'ın kenarına düşen otomobilde bulun Semiha Kıraç yaşamını yitirirken 5 kişi yaralandı. Kızılırmak üzerine inşa edilen ve geçmişi 1480'li yıllara dayanan tarihi Şahruh Köprüsü'nde yaşanan bu kazalar, ilgili kurumları da harekete geçirdi. Sarıoğlan Kaymakamı Hasan Doğan'ın girişimleri ile Büyükşehir Belediyesi yolu plastik dubalarla ikiye ayırdı, aynı zamanda yola 2 kasis yapıldı.

"KAVŞAK PROJESİ GÜNDEMDE AMA KAMULAŞTIRMA GEREKİYOR"

Sarıoğlan İlçe Kaymakamı Hasan Doğan, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları ile birlikte yolda bazı güvenlik tedbirlerinin alındığını söyledi. Belediye yetkilileri ile fikir alışverişinde bulunduklarını dile getiren Doğan, şöyle dedi:

"Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Bayar Özsoy da geçtiğimiz günlerde gelerek, yolda incelemelerde bulundu. Neler yapabiliriz diye konuştuk. ve sonunda en azından geçici süreyle de olsa acil tedbir almak için Büyükşehir Belediyemizin gayretleri ile yolu ikiye ayrıldı ve köprüye girişlere kasiste yapıldı. Şimdilik bu önlemi aldık ama tarihi köprüde koruma altında olduğu için başka işlem yapılamıyor. Bunun yanında uzun vadede tabii ki çözüm yeni bir köprünün yapılması, bu konuda da geleceğe yönelik çalışmalar var. Ama bu süreç uzun olduğu için ilk etapta hızlı çözümleri hayata geçirmek istedik. Yine kavşak projesi var. Bu konuda da kamulaştırma çalışması ortaya çıkıyor. Yani yine uzun zaman alabilecek bir süreç ortaya çıkıyor. Bu nedenle ilk etapta yolu ikiye bölerek, acil tedbir aldık. Önümüzdeki günlerde de kavşak projesi hazır, çalışma yapacağız."

Kaymakam Doğan, bölgede jandarma ve trafik polislerinin de denetimlerini arttırdığını belirterek, "İnşallah Tarihi Şahruh Köprüsü'nde bundan sonraki süreçte olumsuz olaylar meydana gelmez. Alınan bu tedbirler, vatandaşlarımızın da duyarlılığı ile olumlu sonuçları ortaya çıkarır ve acı olaylar yaşanmaz. Vatandaşlarımızı bir kez daha trafikte dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz" dedi.

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarihi Köprü'deki Artan Ölümlü Kazalara Dubalı Çözüm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement