Tarihi Kutsal Yapı Turizme Kazandırılacak - Son Dakika
Yerel

Tarihi Kutsal Yapı Turizme Kazandırılacak

Tarihi Kutsal Yapı Turizme Kazandırılacak

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan tarihi kutsal yapının restore edilerek turizme kazandırılacağı öğrenildi.

01.08.2015 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan tarihi kutsal yapının restore edilerek turizme kazandırılacağı öğrenildi.

Bodrum'a bağlı Yalı Mahallesi Gerenkuyu Mevkiinde bulunan ve 2013 yılında define avcıları tarafından içerisinde yaklaşık 7 metrelik çukur açılan Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen tarihi kutsal yapı için yazışmaların başladığı ve yakın bir zaman içinde çalışmalarında başlanacağı öğrenildi. Önceki gün Bodrum Belediyesi Temmuz ayı basın toplantısında gazetecilerin başkan yardımcılarından eski Yalı Belediye Başkanı İsmail Altındağ'a konuyla ilgili sorduğu soruya Altındağ, tarihi yapıyı iyi bildiğini belirterek, gerekli yazışmaların yapıldığını, gerekli sponsor görüşmelerinin de yapıldığını söyleyerek tarihi kutsal yapıyla ilgili projelerinin olduğunu belirtti.

Öte yandan edinilen bilgiye göre Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü'nün de konuyu yakından takip ettiği öğrenildi. Mülkü Bodrum Belediyesine ait olan, Roma döneminden kalma olduğu tahmin edilen tarihi kutsal yapıda yakın bir zaman içerisinde Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ekiplerinin Bodrum Belediyesi ve sponsorların desteği ile çalışma başlatacağı ve kutsal yapının turizme kazandırılacağı öğrenildi.

Yalı Mahallesi Gerenkuyu Mevkiinde bulunan tarihi kutsal yapının içerisinde üzerinde çeşitli figürler bulunan büyük bir mozaikte bulunurken, mozaik define avcıları tarafından hasar görmüş durumda. Bunun dışında kutsal yapı çatısı da dahil olmak üzere sağlamlığını korurken, tarihi kutsal yapıda çalışmaların tam olarak ne zaman başlayacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarihi Kutsal Yapı Turizme Kazandırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement