Tarihi Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Tarihi Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni Sona Erdi

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği'nin birlikte düzenlediği 3. Milletlerarası Tarihi Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni sona erdi.

30.11.2015 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3 gün süren şölende, Konya ve Türkiye'nin farklı şehirlerinden ilim ve fikir adamları bildiri sundu.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde 27-29 Kasım tarihleri arasında 8 oturumda 40 ilim ve fikir adamının katılımıyla gerçekleştirilen 3. Milletlerarası Tarihi Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni'nin son gününde sunulan bildirilerin ardından kapanış ve değerlendirme oturumuna geçildi. Oturumda Hicabi Kırlangıç, Fazıl Gökçek, Abdullah Harmancı, Nazım Elmas ve D. Mehmet Doğan konuşulan ve tartışılan konularla ilgili değerlendirme yaptı.

3. Milletlerarası Tarihi Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni'nin bir oturumu Konya ve Mevlana ile ilgili tarihi roman yazan yazarlara ayrıldı. Tarihi Roman Ödülleri'nin de verildiği programın ödül törenine AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, TYB yöneticileri, akademisyenler, yazarlar ve çok sayıda izleyici katıldı.

Törende konuşan AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, kendisinin de TYB Konya Şubesi'nin bir üyesi olduğunu belirterek, sürdürülen çalışmalardan gurur duyduğunu belirtti. Bilgi Şöleni ve ödüllerin hayırlı olmasını dileyen Sorgun, bu ödüllerin yazarların omuzlarına yeni sorumluluklar yükleyeceğini kaydetti.

Bilgi şöleni Pazar günü öğleden sonra yapılan şehir gezisiyle son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tarihi Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement