Duruer: Edirne'nin Turizm Master Planını Hazırlanmalı - Son Dakika
Güncel

Duruer: Edirne'nin Turizm Master Planını Hazırlanmalı

Edirne Valisi Duruer Edirne'nin dünyanın en güzel şehirlerinden biri olduğunu ve kentin turizm master planının hazırlanması gerektiğini belirtti.

27.05.2014 11:51  Güncelleme: 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Valisi Hasan Duruer, "Dünyada gelişen trend kültür turizmi ve kentimiz bu konuda çok sayıda esere sahip. Acil olarak kentimizin turizm master planını hazırlamalıyız" dedi.

Dünyanın her yerinde şehirlerin master planlarının olduğunu, Edirne'nin de yeniden ele alınıp, master planının hazırlanması gerektiğini ifade eden Vali Duruer, "Bir şehrin master planının mutlaka olması gerekir. Bu planlar çerçevesinde şehirlerin gelişmeleri gündeme gelir ve neler yapılabileceği de bu planda toplanır. Bu konudaki eksikliği biliyoruz" diye konuştu.

Duruer, kentin tarihi zenginliğine doğa turizminin de katılması gerektiğini aktardı.  Enez'in Türkiye'de dalış turizmi için en önemli yerlerden biri olduğunu vurgulayan Duruer, şöyle devam etti:

"Yine Enez'de dünyada tek olan yapay resif müzemiz var. Suyun altında Çanakkale savaşlarının canlandırıldığı. Dalgıçların geldiği zaman çok rahatlıkla denizin altında güzel vakit geçirebilecekleri bir yer. Dünyada gelişen trend kültür turizmi ve kentimiz bu konuda çok sayıda esere sahip. Acil olarak kentimizin turizm master planını hazırlamalıyız."

"Edirne'yi layık olduğu yere taşıyacağız"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise kentteki eksikliklerin farkında olduklarını, yapacakları çalışmalarla eksiklikleri en kısa sürede gidereceklerini söyledi.

Edirne'nin stratejik bir noktada olduğunu, Bulgaristan ve Yunanistan'a komşu olan Edirne'ye gelen turist sayısının her geçen gün arttığını anlatan Gürkan, geçen sene kenti yaklaşık 500 bin kişinin ziyaret ettiğini vurguladı.

Edirne'nin en öncelikli konularından birisinin turizm olduğunu ve bu nedenle mutlaka turizm master planının hazırlanması gerektiğini ifade eden Gürkan, şöyle konuştu:

"Bu kentin mutlaka turizm master planı olmalı. Bu tarihi kent için büyük bir eksiklik. Turizm her sektörü etkileyen bir faktör. Edirne'ye çok sayıda turistin gelmesini istiyorsak mutlaka planı hazırlamalıyız. Bunun çalışmalarına başladık. Tunca ve Meriç nehirleriyle ilgili ciddi çalışmalar var. Hem nehir kenarlarının halka açılması hem de nehirlerden enerji üretilmesine yönelik çalışmalar başladı. Kentimizi el ele birlikte yönetmek istiyoruz. Edirne'yi layık olduğu yere taşıyacağız." 

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Duruer: Edirne'nin Turizm Master Planını Hazırlanmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement