Dedesinin Restore Ettiği Belediye Binasını, 113 Yıl Sonra Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Dedesinin Restore Ettiği Belediye Binasını, 113 Yıl Sonra Ziyaret Etti

Dedesinin Restore Ettiği Belediye Binasını, 113 Yıl Sonra Ziyaret Etti

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi'nin mevcut tarihi binasını restore eden, şehrin ilk belediye başkanı Adil Bey'in torunu Ayhan Ertin, Başkan Ekrem Eşkinat'ı ziyaret etti.

29.12.2014 10:12  Güncelleme: 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi'nin mevcut tarihi binasını 113 yıl önce restore ederek ilk defa belediye binası olarak kullanan, 1901-1904 yılları arasında Tekirdağ Belediye Başkanlığı görevini yürüten Adil Bey'in torunu Ayhan Ertin, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ı ziyaret etti.

Ayhan Ertin, tarihi binanın Tekirdağ açısından büyük öneme sahip olduğunu belirterek, "Şu anda bulunduğumuz belediye binası benim dedemin babası 1901 yılında Belediye Başkanı Avukat Adil Bey tarafından restore edilerek kullanımına başlanmıştır. Adil Bey Atatürk'ün Tekirdağ'a ilk atadığı belediye başkanıdır. Biz de dedemiz ile ilgili olarak burada bir çalışma yapılmasını görüşmek üzere başkanımız ile bir araya gelmek istedik" dedi.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise Ayhan Ertin'e Süleymanpaşa Belediye Binası'nın fotoğrafını hediye ederek, "Adil Bey ile ilgili olarak en yakın zamanda çalışma arkadaşlarım ile beraber bir görüşme yaparak proje gerçekleştirmek istiyoruz. Kendisi Tekirdağ tarihi ve belediyemiz açısından önemli biridir" ifadelerini kullandı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dedesinin Restore Ettiği Belediye Binasını, 113 Yıl Sonra Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement