Tarihi Tabyalarda Bayram Namazı - Son Dakika
Güncel

Tarihi Tabyalarda Bayram Namazı

Tarihi Tabyalarda Bayram Namazı

Çanakkale protokolü, Kurban Bayramı’nda Gelibolu Yarımadası’ndaki Namazgah Tabyası’nda bir araya geldi.

04.10.2014 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale protokolü, Kurban Bayramı'nda Gelibolu Yarımadası'ndaki Namazgah Tabyası'nda bir araya geldi. Tarihi namazgahta bayram namazının ardından bayramlaşma merasimi düzenlendi.

Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Kilitbahir köyünde Çanakkale Savaşları sırasında 16 adet top ile Boğaz savunmasında önemli rol oynayan Namazgah Tabyası'nda bayram namazı kılındı. Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Dr. Celal Kararkaş, Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar, saat 07.53'te okunan ezanla birlikte tarihi namazgahta saf tuttu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevhid Ayengin tarafından kıldırılan bayram namazının ardından protokol halkla bayramlaştı. Bayramlaşmaya katılan çocuklara valilik tarafından oyuncak ve harçlık dağıtıldı. Ardından namaza katılanlar, tabyalarda kurulan masalarda birlikte kahvaltı yaptı.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, "Burada kendilerini kurban eden şehit ve gazilerimizin namaz kıldıkları, bizlere bugünlere kadar namazgah olarak yadigar bıraktıkları mekanda bayramlaşma merasimini gerçekleştirdik. Bütün resmi protokol ve halkımız burada namaz kılıp bayramlaştık. Çok anlamlı oldu. Sanıyorum Müslümanların birliğe ve bütünlüğe çok ihtiyaç duydukları bir dönemde yaşıyoruz. Bu bakımdan da büyük savaş görmüş, zulme karşı birlik olup tek bir yürek olup birleşmeyi bilmiş bir milletin zaferler kazandığı bu meydanda bu birliğe en büyük mesajın verilebileceğini düşünüyorum. Allah belaları başımızdan def etsin. Birliğimizi bütünlüğümüzü korusun diye dua ediyorum" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tarihi Tabyalarda Bayram Namazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement