Tarihi Talas'a Tarihi Araçlar Geliyor - Son Dakika
Yerel

Tarihi Talas'a Tarihi Araçlar Geliyor

Tarihi Talas\'a Tarihi Araçlar Geliyor

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, tarihi ilçe Talas’ta fayton ve klasik otomobiller gibi dokuya uygun araçları getirterek, yapılacak turlarla ilçede tarihi yeniden yaşatacaklarını açıkladı.

22.06.2015 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, tarihi ilçe Talas'ta fayton ve klasik otomobiller gibi dokuya uygun araçları getirterek, yapılacak turlarla ilçede tarihi yeniden yaşatacaklarını açıkladı.

Başkan Palancıoğlu, 1970 model Chevrolet Impala klasik otomobille Talas turu attı. Belediye binası önündeki aracı önce dışarıdan inceleyen Başkan Palancıoğlu, daha sonra direksiyona geçti. Araç sahibi Erciyes Klasik Otomobilciler Derneği üyesi Emin Öner'den kullanmadan önce bilgiler alan Başkan Palancıoğlu, daha sonra gaza basarak araçla hareket etti. Talas'ın tarihi sokaklarında klasik otomobil kullanan Başkan Palancıoğlu, belediye önünden başlayıp Harman Meydanında sona eren turun ardından açıklamalarda bulundu.

Başkan Palancıoğlu, klasik otomobil merakının bulunduğunu belirterek daha önce de kullandığını söyledi. Klasik otomobilleri Talas'a getireceklerini açıklayan Başkan Palancıoğlu, " Kayseri'deki klasik otomobilciler derneği yöneticileri bizimle irtibata geçerek Talas'ta faaliyetlerini yürütmek istediklerini ve uygun bir yer bakmak istediklerini söyledi. Harman Meydanında Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait tarihi binanın üst katını tuttular. Şimdi tadilatı yapılıyor. İnşallah klasik otomobiller buraya geldiğinde Harman Meydanı eski canlı günlerine yeniden dönecek. Aynı zamanda da turistlerin buraya gelmesine vesile olacak." dedi.

Başkan Palancıoğlu, Tablakaya Mahallesi'ndeki tarihi belediye binasında restorasyon yapılacağını da anlatarak, "Belediyemize üst düzey misafirler geldiğinde bu araçlarla Talas turu yaptıracağız. Tablakaya Mahallesi'ndeki eski belediye binamızın restorasyonuna başlayıp bitirdiğimizde tarihi dokusu ve çevresiyle beraber bir klasik otomobili makam aracı olarak bulundurma düşüncemiz var. Bir de faytonumuz olacak. Böylelikle tarihi mahallelerimizi eski günlerine yeniden döndürmüş olacağız. İsteyen vatandaşlarımız da fayton ve klasik otomobillerle tarihi ilçemizi turlayabilecek." diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarihi Talas'a Tarihi Araçlar Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement