Tarihi Taşköprü'de Engellilere Sarı Şerit Engeli - Son Dakika
Yerel

Tarihi Taşköprü'de Engellilere Sarı Şerit Engeli

Tarihi Taşköprü\'de Engellilere Sarı Şerit Engeli

Adana’da, dünyanın hala kullanılan en eski köprüsü olarak bilinen Taşköprü’ye görme engellilerin ulaşması için çekilen sarı şerit tehlike saçıyor.

02.11.2015 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da, dünyanın hala kullanılan en eski köprüsü olarak bilinen Taşköprü'ye görme engellilerin ulaşması için çekilen sarı şerit tehlike saçıyor. Ağaç engelleriyle gelişigüzel döşenen şerit Taşköprü'ye bağlantı sağlamazken, şeridin üzerine park eden otomobiller sağlıklı bireylerin de kaldırımı kullanmasını engelliyor.

Dezavantajlı bireylerin sosyal hayattan soyutlanmaması ve yaşamlarının kolaylaştırılması amacıyla hemen hemen tüm kentler 'Erişilebilirlik' yarışına girdi.

Kamu alanlarında başlayan düzenlemelerle bedensel, işitsel ve görme engelliler için özel rampalar, sesli ikazlar ve sarı şeritler kentin dört bir yanında boy gösteriyor.

Dezavantajlı vatandaşlar tarafından takdirle karşılanan bu düzenlemeler, gelişigüzel yapıldığı takdirde ise tepkilere neden oluyor.

SAĞLIKLI İNSANLAR DA KALDIRIMI KULLANAMIYOR

Seyhan ve Yüreğir yakalarını birleştiren, dünyanın hala kullanılan en eski köprüsü olarak tanınan Taşköprü'nün Yüreğir tarafında görme engellilerin köprüye ulaşımı için yeni inşa edilen kaldırım üzerine yapılan sarı şerit, mantık hatalarıyla olası kazalara davetiye çıkarıyor. Köprünün ayağına kadar çekilen sarı şerit köprüye tam bağlantı sağlamadığı gibi üzerindeki ağaçlar, şeridin kullanımı konusunda soru işaretleri doğuruyor. Şeridin bazı kısımlarının sökülmüş olduğu görülürken, kaldırımı otopark olarak kullanan vatandaşların araçları, görme engellilerin yanı sıra sağlıklı bireylerin de kaldırımı kullanmasını neredeyse imkansız hale getiriyor.

Esma Şen isimli vatandaş, belediyelerin engellilere yönelik yaptığı düzenlemelerin alkışlanması gerektiğini ancak bu çalışmaların gelişigüzel yapılmaması gerektiğini kaydetti. Şeridin kaldırım üzerinde daha mantıklı bir alana çekilmesi gerekirken neden ağaçların üzerine çekildiğine anlam veremediğini belirten Şen, sürücülerin de araçlarını park ederken bencil davranmaması gerektiğini vurgulayarak, trafik denetimlerinin artırılması gerektiğini savundu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarihi Taşköprü'de Engellilere Sarı Şerit Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement