Tarihi Tavşancıl Evi Restore Edildi - Son Dakika
Yerel

Tarihi Tavşancıl Evi Restore Edildi

Tarihi Tavşancıl Evi Restore Edildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tavşancıl’da yer alan yöre özgü tarihi evin restorasyonunu tamamladı.

17.02.2016 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tavşancıl'da yer alan yöre özgü tarihi evin restorasyonunu tamamladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentteki tarihi yapıları restorasyonla günümüze kazandırmaya devam ediyor. Zamana yenik düşen tarihi yapılar birer birer restorasyondan geçiriliyor. Dilovası Tavşancıl'da bulunan yöreye özgü mimari özelliği taşıyan tarihi yapı, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından restore edildi. Yenilenerek özgün yapısına uygun hale getirilen yapı tarihteki yerini tekrar aldı.

Rekonstrüksiyonu gerçekleştirilen yapı 7 buçuk metre yüksekliğe sahip. Zemin katı 76 metrekare olan yapının, birinci katı 84 metrekare ölçüsünde. Aslına uygun olarak inşa edilen yapı kalıntısının sökümü yapıldıktan sonra taş malzeme yeniden kullanım için parsel içinde istiflendi. Rekonstrüksiyon projesinde önerilen kotlara getirilen yapı temeli radye olarak yapıldı. Yapının büyük bir kısmını ahşap elemanlar oluşturuyor.

Zemin kat beden duvarlarının bir kısmındaki taş duvar, taşıyıcı sistemi oluşturuyor. Proje kapsamında parsel sınırına uygun yükseklikte ve 86 metre uzunluğunda bahçe duvarı yapıldı. Yapının kapı, pencere doğramalarında, merdiven, tavan kaplaması 1. kat döşemesi ve dış cephesinde ahşap malzeme kullanıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarihi Tavşancıl Evi Restore Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement