Tarihi Yapılar İçin Albüm Hazırlığı - Son Dakika
Yerel

Tarihi Yapılar İçin Albüm Hazırlığı

Tarihi Yapılar İçin Albüm Hazırlığı

Bitlis’in Ahlat Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Başbakanlık Tanıtma Fonu’na sunulan “Ahlat Kümbetleri ve Selçuklu Mezarlığı Albümü” projesi onaylandı.

01.02.2016 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Başbakanlık Tanıtma Fonu'na sunulan "Ahlat Kümbetleri ve Selçuklu Mezarlığı Albümü" projesi onaylandı.

Onaylanan proje hakkında gazetecilere bilgi veren Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, "Ahlat Kümbetleri ve Selçuklu Mezarlığı Albümü" projesi ile hem ilçenin tanıtımına katkı sağlanması hem de turizmin canlandırılmasının hedeflendiğini belirtti. Tekbıyıkoğlu, "Projenin kısa vadedeki amacı Ahlat Kümbetleri ve Selçuklu Mezar Taşlarının fotoğraflanarak iki cilt halinde 600 sahifelik albüm oluşturulması, albüm aracılığı ile ilçemizin tanıtımının yapılarak gelen turist sayısının arttırılmasıdır. Projemizin uzun vadeli amaçları ise tarihimizin ve kültürümüzün yabancılara tanıtılması, proje bittikten 3 yıl sonra ilçeye gelen ve konaklayan turist sayısında yüzde 40 artış sağlanması, ilçede ve bölgede turizmin bir gelir kapısı haline gelmesi, tarihi yapılarımızın korunarak restorasyonlarının yapılması, turistik işletme sayısının ve buna paralel olarak istihdamın arttırılmasıdır. Projemizin süresi 9 ay ve bütçesi ise 100 bin TL'dir" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarihi Yapılar İçin Albüm Hazırlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement